Juleroulade

Egentlig bager jeg ikke så meget som jeg gjorde for bare et par år siden. Ikke fordi jeg ikke har lyst, men mere fordi vi spiser det kage (og dessert og slik), der er i huset. Og oven på en tid med nedlukning og rigelig social afstand blev det til lidt for meget kage, der blev spist hjemme af os selv. Ikke super godt, når 3 ud af 4 i husstanden er lidt til den gode side. Så for vores sundheds skyld er det lagt lidt på hylden. Et tidspunkt der dog stadig kræver kage er, når der er fødselsdag.

Min datter har fødselsdag i november og som den julenisse hun nu engang er, lød ønsket på en kage, der smagte af kanel og jul, men som ikke var den klassiske kanel”surfer”kage. Samme dag så jeg en Dancake juleroulade på indkøbsturen og så var tankerne ellers stukket af ud i en ny opskrift på roulade - med smagen af jul.



Grundopskriften minder en del om opskriften på mokkaroulade, men der er lavet nogle små justeringer både i forholdet mellem ingredienserne og krydringen. 

Det skal du bruge til 1 juleroulade
:

6 små æg
170 g sukker
40 g mørk sirup
10 g kakao
75 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
1 knsp stødt nelliker
1 knsp stødt ingefær
2 knsp stødt allehånde
1/2 tsk stødt kanel

Start med at tænde ovnen på 225 grader uden varmluft.
Del så æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive i en skål. Pisk blommerne hvide, luftige og cremede med sukker i en anden skål.
Sigt kartoffelmel, kakao og bagepulver i æggesnapsen og vend det sammen. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i lidt ad gangen. Fordel herefter dejen i en 30x40cm bageplade med bagepapir.
Bag rouladebunden i ca. 8 minutter til den er svampet at mærke på.

Tag rouladen ud af ovnen og drys rouladebunden med sukker. Læg et stykke bagepapir og en kold bageplade ovenpå og vend rouladen rundt. Dæk siden hvor bagepapiret sidder fast med et fugtigt klæde i 10-20 minutter, så slipper bagepapiret lettere.

Smørcreme
200 g blødt, usaltet smør
400 g flormelis
1/2 tsk vanillepulver
2 tsk stødt kanel
1 knsp allehånde
3 spsk mælk
1 spsk meget stærk kaffe

Kom blødt smør, mælk, krydderier og flormelis i en skål og pisk det sammen.
Når bunden er helt afkølet smøres smørcremen ud over bunden og den rulles sammen. Pak rouladen fast inde i bagepapiret og stil den på køl i et par timer så den kan sætte sig.

Værs´go og nyd din lækre juleroulade med en kop kaffe, varm kakao eller måske et glas hvid gløgg.

Kommentarer