Så er ferien endelig kommet. Og på min arbejdsplads er der tradition for at give feriebrød. Oftest bliver det til rundstykker med pålæg, men i år blev jeg enig med mig selv om, at det skulle være noget andet. Noget glutenfrit. Valget faldt på roulade og som noget nyt skulle det være en lækker, syndig bananroulade. Bunden blev en nøddemarengs fordi nødderne bare har en rigtig fin harmoni med fløden og bananerne. Og så er den jo også nem at lave uden indkøb af en masse specialvarer for der skal jo ingen mel i.
For nogle kan det virke helt uoverskueligt at lave en roulade. For hvordan er det lige jeg får den rullet sammen uden den knækker over det hele? Tricket er ikke at overbage bunden og at rulle den med bagepapir inden den er helt kold. Den nemlig lidt mere smidig mens den stadig er lun. Når den så skal serveres rulles den forsigtigt ud igen og fyldet lægges på inden den igen rulles sammen. Det kan dog ikke undgås at en marengsroulade knækker lidt hist og her, men smagen er jo heldigvis god alligevel.
Opskriften giver en roulade på ca 25 cm, dvs. 8-10 stykker.
4 æggehvider
200 g sukker
100 g mandler
50 g hasselnødder
Fyld:
1/2 L piskefløde
3-4 spsk sukker
1 tsk vanillepulver
2 store bananer
80 g mørk chokolade
Tænd ovnen på 200 grader.
Hak mandler og nødder til et fint mel. Brug en minihakker eller lignende.
Hæld æggehviderne i en skål og pisk dem næsten stive. Tilsæt sukker og pisk til marengsen bliver cremet og hvid.
Vend nøddemelet i marengsen.
Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel nøddemarengsen i et jævnt lag.
Bag nøddebunden i 15 minutter til den er let gylden.
Når bunden er færdigbagt lægges der et stykke bagepapir og en bageplade ovenpå, så bunden kan vendes. Læg et fugtigt viskestykke ovenpå bunden (den side der sidder fast på bagepapiret) og lad det ligge i 10-15 minutter. Nu kan bagepapiret forsigtigt trækkes af nøddebunden og den rulles sammen med det bagepapir den ligger på.
Når nøddebunden er helt afkølet piskes fløden med sukker og vanillepulver til et letpisket skum. Hak chokoladen groft og skær bananerne i skiver.
Rul forsigtigt nøddebunden ud. Fordel flødeskummet over bunden. Læg baner af bananskiver på flødeskummet og drys til sidst med den hakkede chokolade over hele bunden. Rul nu forsigtigt rouladen sammen og læg den på et aflangt fad inden servering.
Rouladen kan eventuelt pyntes med flødeskum og chokolade.
For nogle kan det virke helt uoverskueligt at lave en roulade. For hvordan er det lige jeg får den rullet sammen uden den knækker over det hele? Tricket er ikke at overbage bunden og at rulle den med bagepapir inden den er helt kold. Den nemlig lidt mere smidig mens den stadig er lun. Når den så skal serveres rulles den forsigtigt ud igen og fyldet lægges på inden den igen rulles sammen. Det kan dog ikke undgås at en marengsroulade knækker lidt hist og her, men smagen er jo heldigvis god alligevel.
Opskriften giver en roulade på ca 25 cm, dvs. 8-10 stykker.
200 g sukker
100 g mandler
50 g hasselnødder
Fyld:
1/2 L piskefløde
3-4 spsk sukker
1 tsk vanillepulver
2 store bananer
80 g mørk chokolade
Tænd ovnen på 200 grader.
Hak mandler og nødder til et fint mel. Brug en minihakker eller lignende.
Hæld æggehviderne i en skål og pisk dem næsten stive. Tilsæt sukker og pisk til marengsen bliver cremet og hvid.
Vend nøddemelet i marengsen.
Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel nøddemarengsen i et jævnt lag.
Bag nøddebunden i 15 minutter til den er let gylden.
Når bunden er færdigbagt lægges der et stykke bagepapir og en bageplade ovenpå, så bunden kan vendes. Læg et fugtigt viskestykke ovenpå bunden (den side der sidder fast på bagepapiret) og lad det ligge i 10-15 minutter. Nu kan bagepapiret forsigtigt trækkes af nøddebunden og den rulles sammen med det bagepapir den ligger på.
Når nøddebunden er helt afkølet piskes fløden med sukker og vanillepulver til et letpisket skum. Hak chokoladen groft og skær bananerne i skiver.
Rul forsigtigt nøddebunden ud. Fordel flødeskummet over bunden. Læg baner af bananskiver på flødeskummet og drys til sidst med den hakkede chokolade over hele bunden. Rul nu forsigtigt rouladen sammen og læg den på et aflangt fad inden servering.
Rouladen kan eventuelt pyntes med flødeskum og chokolade.
Kommentarer
Send en kommentar