Gennem tiden har jeg bagt rigtig mange gulerodskager. Det er en kage, der er rimelig nem at lave og langt de fleste kan lide en gulerodskage . Den almindelige high-carb udgave jeg har, er oveni købet naturligt fri for mælk, hvis man laver almindeligt glasur i stedet for ostecreme. Så når jeg i en hurtig vending har skullet bage noget både gluten- og mælkefrit og ikke lige har haft ris- eller mandelmælk på hylden, ja så er valget faldet på gulerodskagen.
Nu er tiden så kommet til en low-carb version - selvom gulerod indeholder lidt for mange kulhydrater til at høre til på en striks lchf eller keto kostplan, så drister jeg mig alligevel til at kalde kagen for low carb, da den indeholde en meget begrænset mængde kulhydrater i forhold til den almindelig udgave. Og du kan også fint spise den, hvis kosten er moderat lchf - hvis du altså kan lade være med at spise det hele på én gang. 😀
Opskriften giver 12 portioner
Det skal du bruge:
4 æg
1 dl sukrin
1 dl soyafløde
50 g smagsneutral olie
1 dl mandelmel (45 g)
0,5 dl pofiber (15 g)
2 spsk fiberHusk
1,5 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefær, stødt
1/2 tsk allehånde
5 mellemstore gulerødder, revet
1 lille ovnfast fad foret med bagepapir
Håndmixer (eller meget gode overarme og et piskeris)
Dejskraber
Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Del æggene i hvider og blommer. Kom hviderne i en skål for sig og pisk dem stive med håndmixeren - pisk på lav hastighed.
Pisk så æggeblommerne luftige med sukrin og krydderierne. Bagefter tilsætter du soyafløden og olien og pisker det kort sammen.
Hæld de tørre ingredienser i og rør det let sammen med dejskraberen.
Til sidst skal du have de stiftpiskede hvider i. Start med at tage ca 1/3 af hviderne og rør dem forsigtigt ind i dejen. Vend derpå resten af hviderne i.
Hæld dejen i fadet og bag kagen i ca. 35 minutter. Den skal føles spændstig når du trykker let på den.
Flødeostecreme:*
50 g blødt smør
100 g flødeost
50 g sukrin melis
1 tsk vanillepulver
1/4 tsk guargummi
*hvis du vil lave en mælkefri kage, kan du lave en low carb glasur fx den fra citronmånen eller kanelkagen evt med soya- eller mandelfløde i stedet for kaffe.
Kom alle ingredienserne til flødeostecremen i en skål. Pisk det sammen til en ensartet creme. Smør cremen ud på den afkølede kage og stil den på køl til cremen har sat sig lidt.
Kommentarer
Send en kommentar