Mmm, karameller. De kan altså bare noget specielt. Det ligger altså temmelig højt på listen over yndlingsslik i hård konkurrence med lakrids og fyldte chokolader. Der er bare liiige ét problem: almindelige karameller er smæk fyldt med sukker - også selvom man laver dem selv, som jeg har gjort i mange år. Det går bare ikke rigtig på en low-carb kost. Men så er det jo godt, at man selv kan lave lchf karameller - syndige, sukkerfri karameller, der ikke tager plumperne med, når man tygger dem. Så er fredag aften reddet! 😋
Her er de i juleforklædning med pebermyntesmag. |
Opskrift her giver ca. 40 -50 stk
50 g sukrin eller sukrin gold
2 spsk fibersirup
2 dl fløde
1 mellemstor gryde
Lille bradepande foret med bagepapir eller små silikoneforme
Start med at smelte smørret i gryden uden det bruner. Hæld så resten af ingredienserne i. Kog nu karamellen op ved høj varme mens du rører i den. Når den er kommet op at koge skruer du langsomt ned for blusset indtil karamelmassen bare bobler lige så stille. Lad den nu koge i ca. 30 min så det bliver en tyk karamelmasse. Rør i den flere gange undervejs. Karamellen er færdig, når en dråbe af den kan stå med høje kanter på en teske.
Når karamellen er kogt færdig kan der tilsættes den ønskede smag. Det kan være en idé at tilsætte lidt ad gangen og smage til undervejs, så du får den smag du bedst selv kan lide.
Nu hælder du karamellen i en bradepanden - eller i silikoneformene - og stiller den på køl eller frost til den har sat sig.
Når karamellen er helt afkølet kan du skære den ud i passende, mundrette stykker.
Karamellerne skal opbevares enten på køl eller frost - de bliver lidt for bløde, hvis de står ved stuetemperatur.
PS. de kan sagtens spises direkte fra frost uden at knække tænderne.
Forslag til smagsvarianter:
Saltlakridskaramel
2 tsk lakridspulver
Lille drys salt
Vanillekarameller
1 tsk vanillepulver
Kommentarer
Send en kommentar