Rødkålssalat

Jeg lever langt hen ad vejen efter principperne i anti-inflammatorisk kost - selvom der ind i mellem også ryger noget indenbords, der ikke lige helt hører med i den kategori. Men noget af det som rent faktisk hører til er at spise fjerkræ - og det er noget af det jeg rigtig godt kan lide. Bl.a. elsker jeg at spise and. Så når efteråret så småt begynder at vise sig med sine flotte farver, så begynder jeg for alvor at holde øje med de gode tilbud på and. Og når man nu skal have and, ja så hører der sig altså rødkål til - frisklavet rødkål, i form af rødkålssalat.


Det skal du bruge:

1 rødt spidskål

3/4 dl skovbæreddike eller tilsvarende rød sødmefyldt eddike

2 tsk honning

1 tsk estragon

2 appelsiner

1 granatæble


Start med at snitte spidskålen fint og læg den i en skål med tætsluttende låg.

Kog eddiken op og rør honningen ud deri sammen med estragon.

Hæld marinaden over kålen og vend kålen godt rundt, så det hele bliver dækket af marinade.

Lad derefter kålen stå og trække mindst 30 minutter - gerne længere.


Inden servering skærer du appelsinerne ud i store tern og befrier granatæblekernerne. Hæld marinaden fra kålsalaten og derefter vender du appelsintern og granatæblekerner i.

Evt overskydende saft fra appelsinerne kan hældes over kålen.

Kommentarer