Pizza (glutenfri)

Lækker sprød pizza - uden dårlig mave! Det kan faktisk godt lade sig gøre. Det handler om at få lavet bunden god tynd. Kun lige præcis tyk nok til, at du kan smøre tomatsauce på uden den går i stykker - nok ca. et par millimeter. Og så skal den have varme - masser af varme - fra bunden. Det kan også være fristende at putte rigeligt fyld på, men vær opmærksom på at jo mere fyld du putter på, desto mere fugt tilfører du = slasket bund! Så fyld på med omtanke. 😊

Jeg ved godt at mange synes det er uoverskueligt med de mange forskellige slags mel, der er i flere af opskrifterne her på bloggen, men det er faktisk ret bevidst, at jeg laver opskrifter uden de nemme melblandinger. For det første kan jeg ved at vælge forskellige fuldkornsmel få flere gode fibre ind i kosten. For det andet kan jeg på den måde slippe uden om både hvedestivelsen, men også majsstivelsen. Så ved selv at sammensætte melblandingen, kan jeg få brød, der egner sig til bl.a. en anti-inflammatorisk diæt, alt efter hvad jeg putter på. Så hvis du stadig døjer med symptomer og spiser brød lavet på færdige melblandinger - også de naturligt glutenfrie - så synes jeg du skylder dig selv, at prøve uden de stærkt forarbejdede meltyper. Jeg har i hvert fald ikke fortrudt mit valg.

Her er hvordan jeg laver vores pizzaer:

Opskriften giver 3 (eller 9 mini) tynde pizzaer

5 dl lunkent vand
2 tsk honning
100 g olie
1 tsk salt
15 g fiberHusk
1 ps tørgær
100 g boghvedemel
150 g sorghummel
140 g rismel
75 g tapiokastivelse
75 g kartoffelmel

Røremaskine

Fyld efter ønske

Tænd ovnen på 250 grader varmluft med undervarmen tændt - vigtigt at det er den indstilling (på nogle ovne, bl.a. vores, hedder det pizza-program). Lad pladen blive i ovnen så den er godt varm - eller brug en pizzasten på en rist.

Hæld vandet i røreskålen og rør honning ud i vandet. Tilsæt olie, salt og fiberHusk og lad maskinen køre kortvarigt. Tilsæt så alt melet og tørgæren og rør dejen godt sammen på maskinen i ca. 5 minutter.

Imens dejen røres, gøres fyldet klar.

Dejen deles i 3 lige store dele (eller 9 til minipizza) og trykkes ud med hænderne til en passende tykkelse. Lad kanten være lidt tykkere en resten af pizzaen. Brug rigeligt rismel så pizzaerne ikke sidder fast på underlaget.

Fyldet lægges på og pizzaerne bages i 8-12 minutter på nederste rille i ovnen. Sæt kun 1 plade ind ad gangen!

Hvis du er er en rigtig grillmand (eller kvinde) kan du også grille din pizza på en pizzasten i stedet for. Det giver lige det der lidt ekstra til smagen. Her er det så en fordel med en pizzaspade til at få pizzaerne på og af grillen igen. 😊

Kommentarer