Kanelstang

Som skrevet i et tidligere indlæg, så elsker jeg kanel. Derfor har jeg da også en del opskrifter med kanel. Denne opskrift er ingen undtagelse.
Inden jeg begyndte at leve glutenfrit var kanelstang nok den slags bagerkage, jeg holdt mest af. Og jeg har da også en opskrift med almindeligt hvedemel fra dengang jeg bagte med det - det er faktisk den, der her er konverteret til en glutenfri version. 😊

Opskriften giver 2 store kanelstænger

Dej:
2,5 dl mælk el vand
15 g gær
15 g fiberHUSK
2 tsk honning
14 g eddike
1 æg
50 g smeltet smør (olie for mælkefri)
1/2 tsk salt
225 g glutenfri fin melmix
40 g havremel
25 g fuldkorns rismel

Remonce:
100 g blødt smør (mælkefri margarine for mælkefri)
100 g sukker
2 tsk kanel
2 spsk mørk sirup

Creme:
1 æg
3 spsk sukker
3 tsk maizena
1 vanillestang
2,5 dl mælk (rismælk for mælkefri)

Start med at lave cremen og remoncen klar.
Cremen laves sådan:
Vanillestangen skæres op på langs og kornene skrabes ud. Vanillekorn og -stang kommes i en gryde med mælken. Mælk og vanille koges op.
Æg, sukker og maizena piskes godt sammen.
Når mælken koger hældes ca. halvdelen i en tynd stråle ned i jævningen under konstant piskning. Jævningen hældes op i til resten af mælken og cremen varmes langsomt op til den har den rette konsistens.
Stilles på køl til den skal bruges til kanelstangen.

Så til remoncen:
Alle ingredienserne kommes i en skål og det hele røres sammen med en ske til det har en ensartet masse.

Så er du klar til dejen:
Start med at lune mælken. Hæld den i røreskålen til røremaskinen og rør gæren ud i mælken sammen med honning. Tilsæt fiberHUSK og lad røremaskinen køre til massen er geleret. Smelt smørret og tilsæt det til massen sammen med æg, eddike og salt og rør massen jævn. Tilsæt nu alle meltyperne og rør dejen på maskinen i ca. 5 minutter til dejen er fast og ensartet.

Nu laver du stængerne:
Rul dejen ud til den er ca. 40 x 40 cm. Del den på midten til 2 stykker på 20 x 40 cm. Smør remoncen ud på dejen i en ca. 10 cm bred stribe på den lange led, midt på begge stængerne. Læg cremen i en stribe midt på begge stænger - oven på remonce striben - og fold dejen ind over fyldet fra begge sider, så enderne mødes på midten.
Stil nu stængerne til hævning i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader.
Når stængerne er færdighævet pensler du dem med vand eller æg og drysser derefter stængerne med kanelsukker.
Bag kanelstængerne i 20 minutter.

Kommentarer