lchf chokolade kage “den du ved nok”

Som skrevet i et af de tidligere blogindlæg, forsøger jeg på at leve efter lchf principperne. Den sidste lange periode har de fleste af dagene været keto, men indimellem har jeg bare lyst til lidt selvforkælelse med et stykke lækker kage.
Børnene ville gerne snart have chokoladekage og valget faldt så på en lchf version af “den du ved nok” chokoladekagen med kokostopping. Udgangspunktet var en opskrift fra madbanditten. Den originale opskrift er her.
Det er dog ikke alle i familien der er lige tosset med de lidt tungere og knap så luftige lchf kager. Så jeg har ændret lidt i opskriften for en lidt mere luftig version. Og jeg synes faktisk den er lykkedes meget godt og minder en del om den “ægte vare”, omend lidt mere intens i smagen. 

Opskrift til 16 stykker
100 g mørk chokolade, min 70% og gerne sukkerfri.
100 g smør
50 g sukrin
15 g mandelmel
10 g pofiber
3 æg
1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver
1 tsk fiberHusk
1 dl fløde

1 form på ca 15x20 cm

Topping
100 g kokosmel
100 g smør
3 spsk god kakaopulver
80 g sukrin melis
3 spsk stærk kaffe

Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Find en gryde og smelt smør og chokolade sammen til en ensartet masse ved lav varme. Pas på det ikke koger. 
Tag så en skål og slå æggene ud heri. Pisk æggene luftige med vanillepulver, sukrin og bagepulver.
Rør herefter chokolademassen forsigtigt sammen med æggesnapsen.
Hæld fløde i og rør sammen. 
Vend til sidst mandelmel, pofiber og fiberHusk i.
Hæld dejen i en form foret med bagepapir. Bag kagen i ca 30 minutter.
Lad den køle lidt og sæt den så på køl til den er helt afkølet.

Topping
Smelt smørret. Bland de øvrige ingredienser i en skål. Hæld det smeltede smør i og rør til en ensartet masse.
Læg toppingen på den afkølede kage og lad den køle yderligere 1-2 timer så toppingen sætter sig.

Kagen er lidt intens, så man spiser ikke kæmpe stykker af den. Men den gør sig super godt til en kop kaffe og lidt friske bær.

Kommentarer