Vidunderlig low carb jordbærtærte

Nu begynder sommeren så småt at kunne duftes og butikkerne begynder at friste med jordbær til en helt fornuftig pris og sørme om jeg ikke også fandt de første danske jordbær den anden dag - dog til den dobbelte pris af de spanske der stod ved siden, MEN nøøj hvor var de gode.
Med alle disse jordbær blev jeg inspireret til at få lavet den lchf jordbærtærte jeg længe har gået med ideen til. Det blev til denne lækre opskrift som helt klart skal laves igen - og snart. 

Jordbærtærten her består, ligesom den himmelske jordbærtærte, af flere lag. Det betyder også, at den tager lidt mere end 5 minutter at lave, men den er altså virkelig arbejdet værd. Den er så super lækker med den sprøde bund, den svampede mazarin i midten, den bløde creme og de friske jordbær på toppen - det er simpelthen så englene synger.

Jeg har lavet jordbærtærten i en mælkefri version, men hvis du tåler mælk kan du sagtens skifte mandelmælken i cremen ud med fløde. Umiddelbart ville jeg ikke skifte kokosolien ud med smør og i så fald ville det kun være i cremen - og her skal det så være en usaltet version, da du ellers vil ende op med en creme, der smager mere af sovs end creme.

Denne opskrift giver 2 små (10-12 cm) jordbærtærter med 2 portioner i hver. Du kan også vælge en lidt større form (16-18 cm) og lave det til en mellemstor tærte.

Den sprøde tærtebund
1 spsk chiafrø
0,5 dl vand
80 g mandelmel
1 spsk kokosolie

Den svampede mazarin
2 æggehvider
50 g mandelmel
30 g sukrin

Den bløde creme
50 g kokosolie
2 æggeblommer
0,5 dl mandelmælk eller kokosfløde
1-2 spsk sukrin
1 tsk vanillepulver
0,5 brev husblas

250 g friske jordbær

Evt kan der laves en jordbærgele til at lægge over af 0,5 dl sukkerfri saft og 1 blad husblas

Start med at lave kagecremen. Det er en legeret creme og processen ligner meget den ægte sovs.
Allerførst skal du lægge husblas i blød i koldt vand. Smelt kokosolie enten i en gryde eller i mikroovnen. Put så æggeblommerne, mandelmælken, sukrinen og vaniljepulveret i en gryde og pisk det godt sammen. Sæt gryden på komfuret og tænd på svag til mellem varme. I en tynd stråle hælder du den flydende kokosolie i æggeblandingen samtidig med at du rører godt. Varm cremen op så den legere. Cremen skal være så varm at den dampen, men pas på den ikke kommer op at koge for så skiller den. Det er vigtigt at røre i blandingen hele tiden, da den ellers kan blive for varm og skille i bunden. Når cremen er legeret (tyknet) skal du tage den af varmen. Tag så den udblødte husblas og knug vandet af. Læg husblassen i den varme creme og rør til cremen er ensartet igen. Nu skal den bare køle af - gerne i køleskab i en time eller to.

Nu skal bunden laves.
Tag en skål og bland vand og chiafrø. Lad det stå og trække i 10-15 minutter så der dannes en fast geléklump. Du kan røre lidt i massen undervejs, hvis chiafrøene klumper sammen.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt en kokosolien og vend den ind i chiageléen sammen med mandelmelet - jeg brugte en dejskraber. Når du har fået det hele samlet til en dej fordeles dejen i formene. Dejen er ikke så velegnet til at rulle ud, så jeg pressede den ud i formene med fingrene.
Nu skal bundene forbages i 10 minutter.

Mens bundene forbages laves mazarinmassen klar.
Tag en ren skål og hæld æggehviderne, mandelmelet og sukrinen i. Pisk det godt sammen til en ensartet masse.
Når bundene er forbagt fordeler du mazarinmassen i de to bunde og stiller dem tilbage i ovnen. Bag dem yderligere 10 minutter, så de bliver let gyldne og svampede at mærke på i midten.
Bagefter lader du dem køle helt af på en rist.

Mens du venter på at creme og bunde køler ned kan du rense jordbærrene og skære dem i halve.

Når creme og bund er kølet af kan du samle jordbærtærterne.
Fordel cremen over de to bunde og læg de halve jordbær ovenpå cremen. Det kan være nødvendigt at piske cremen lidt op, hvis den er blevet meget fast.

Hvis du gerne vil have gelé på toppen gøres det når tærten er samlet.
Geléen laves ved at udbløde husblas i koldt vand. Så varmer du den sukkerfri jordbærsaft op til det næsten koger. Læg så den udblødte husblas i og rør til den er helt opløst. Det kan være en fordel at lade den køle til stuetemperatur inden den lægges over jordbærtærten.

Jordbærtærten er klar til servering når den er samlet uden gelé eller når geléen har sat sig.

Nyd den lækre jordbærtærte på terrassen med en god kop kaffe.

Kommentarer