En rocky road kage er i bund og grund bare en almindelig chokoladekage eller brownie med slik på toppen. Så ingen grund til at vælge, bare begge dele i en bid. What's not to like? Mine unger elsker den ihvertfald - omend den godt kan blive temmelig tung og kvalm i større mængder, specielt hvis man laver den på brownie bund.
Hvis man er til nødder kan man også vælge at drysse fx groft hakkede paranødder over, men her i huset er der flest der foretrækker den uden. 😊
Da min "lille" pige havde fødselsdag spurgte jeg hende, hvad hun kunne tænke sig at spise til kaffen. Hun overvejede kort og svarede derpå; "den der med skumfiduser på". Først troede jeg egentligt hun mente en pyntet figur kage ligesom da de var små. Den lavede jeg nemlig med indfarvet skumfidusfondant. Hun fik dog uddybet med, at det var den med både skumfiduser, karamel og chokolade, altså en rocky road kage. Det passede mig egentligt meget godt, for nu hvor jeg er i gang med efteruddannelse, er det ikke just tid, jeg har mest overskud af.
Da min "lille" pige havde fødselsdag spurgte jeg hende, hvad hun kunne tænke sig at spise til kaffen. Hun overvejede kort og svarede derpå; "den der med skumfiduser på". Først troede jeg egentligt hun mente en pyntet figur kage ligesom da de var små. Den lavede jeg nemlig med indfarvet skumfidusfondant. Hun fik dog uddybet med, at det var den med både skumfiduser, karamel og chokolade, altså en rocky road kage. Det passede mig egentligt meget godt, for nu hvor jeg er i gang med efteruddannelse, er det ikke just tid, jeg har mest overskud af.
Opskriften her er med en almindelig chokoladekage bund, men den kan også laves på brownie, men så er det en god ide er servere den med lidt is og frugt.
Opskrift til en hel bradepande
300 g glutenfri fin mel mix
1 tsk guargummi (kan udelades, men det hjælper så kagen ikke krummer så meget)
120 g kakao
430 g sukker
6 tsk bagepulver
150 g blødt smør
3,5 dl mælk
5 æg
4 tsk vanillesukker
Topping
1 stor røreskål
Håndmixer
Fad på ca. 30x40 cm
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
300 g glutenfri fin mel mix
1 tsk guargummi (kan udelades, men det hjælper så kagen ikke krummer så meget)
120 g kakao
430 g sukker
6 tsk bagepulver
150 g blødt smør
3,5 dl mælk
5 æg
4 tsk vanillesukker
Topping
Ca 50 g fudge i små stykker
Ca 75 g mini skumfiduser (på billederne brugte jeg dem med frugtsmag fordi de alm var udsolgt😊)
Ca 100 g hvid chokolade i små stykker
1 stor røreskål
Håndmixer
Fad på ca. 30x40 cm
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det sammen med en håndmixer. Pas på ikke at overpiske dejen så den skiller.
For bradepanden med bagepapir og hæld dejen i formen.
Bag så kagen midt i ovnen i 25 minutter.
Tag kagen ud og tjek med en kødnål eller strikkepind om den er færdig, der må ikke hænge dej fast når du prikker i kagen.
Sæt ovnen på 220 grader.
Fordel fudge, skumfiduser og hvide chokoladestykker over kagen og sæt den i ovnen yderligere 5 minutter, så skumfiduserne bruner let og den hvide chokolade karamelliserer på toppen.
Lad kagen køle helt af inden servering.
Kagen kan spises som den er eller serveres som dessert med en skefuld is ved siden af.
Fordel fudge, skumfiduser og hvide chokoladestykker over kagen og sæt den i ovnen yderligere 5 minutter, så skumfiduserne bruner let og den hvide chokolade karamelliserer på toppen.
Lad kagen køle helt af inden servering.
Kagen kan spises som den er eller serveres som dessert med en skefuld is ved siden af.
Kommentarer
Send en kommentar