Grillede, marinerede peberfrugter

Vi var for et par år siden på et weekendophold i Rom og fik en masse lækker mad. Heriblandt antipasti med lækre pølser, skinker, ost og en masse grillet og marineret grønt. I øvrigt et rejsemål der varmt kan anbefales, da de mange steder kan lave deres lækre retter med fx glutenfri pasta. Og så har de jo også en masse lækre salater som er naturligt glutenfri. Det er i hvert fald  ikke sidste gang jeg tager til Italien - og næste gang skal ungerne med, så de kan opleve det slaraffenland jeg oplevede ift. det glutenfri.

Da vi kom hjem fik jeg lyst til at genskabe noget af stemningen med italiensk antipasti på terrassen. Så jeg besluttede mig for at prøve at lave marinerede og grillede peberfrugter. Nu er det efterhånden længe siden jeg satte mig for at finde en god opskrift og denne version er lavet en del gange siden. Så nu er det vist på tide opskriften kommer ud til jer.

Jeg har forsøgt at holde mig til ingredienser som der normalt anvendes i det italienske køkken og synes faktisk, at resultatet er blevet rigtig godt og vildt lækkert. Så selvom det ikke er helt det samme som at sidde på en 300 år gammel vingård, kan vi nu sidde og nyde en lækker italiensk antipasti på terrassen. Her har jeg serveret dem med rucola, parmaskinke, stykker af en god parmesanost, lidt cherry tomater og et stykke lchf knækbrød.




Opskrift til 1 lille sylteglas

500 g peberfrugt, alle farver kan bruges
10 friske basilikum blade (du kan også godt snyde med et par tsk tørret i en snævervending)
1 dl god olivenolie
1/8-1/4 dl balsamicoeddike (alt efter hvor syrlige du vil have dem)
1/2 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber

Desuden 1 lille skoldet sylteglas og atamon til skylning

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Skyl peberfrugterne grundigt i koldt vand og skær så siderne af så du har 4-5 store, lige stykker.
Læg peberfrugtstykkerne på en bageplade med bagepapir, så skind siden vender opad.
Bag peberfrugterne i 20 minutter - de må godt blive lidt sorte på toppen, men ikke helt forkullede. Lad dem efterfølgende køle af til stuetemperatur.
Når de er kolde nok til at du kan røre ved dem trækker du forsigtigt skindet af - det kan nogen gange være en hjælp med en skarp kniv.

Nu er det tid til at marinere peberfrugterne.
Skold glasset og skyl det i atamon efter anvisningerne på atamonflasken.
Drys peberfrugterne med salt og peber og læg dem så i glasset.
Skyl basilikumbladene godt og hak dem i tynde strimler. Læg dem oven på peberfrugterne.
Hæld så balsamicoeddiken over og vend det lidt sammen med en skoldet gaffel eller ske.
Slut af med at hælde olivenolien over.
Sæt nu de marinerede peberfrugter på køl og lad dem marinere et døgns tid, så er de klar til at blive nydt sammen med en lækker skinke og rucola eller som en del af en tapasmenu.

Kommentarer