Nogle gange er det bare rart ikke at være afhængig af en røremaskine. Så ligesom jeg gerne ville have en opskrift på nemme håndrørte boller, skulle det også prøves med pølsehorn. Det blev til denne opskrift på pølsehorn, hvor dejen røres i hånden. Har du mere lyst til en hotdog kan dejen også fint bruges til pølsebrød. Så former du bare 12 tynde dejpølser og sætter dem lidt tæt på pladen, så de vokser sammen ligesom dem man køber. Du vil muligvis skulle forlænge bagetiden lidt.
Opskrift på 12 pølsehorn
3 dl vand
75 g smeltet mælkefri margarine eller smagsneutral olie
1 spsk eddike
1 spsk honning
2 æg
1 pk tørgær
2 spsk pofiber
100 g boghvedegryn
100 g fuldkornsrismel
60 g sorghum mel
30 g boghvedemel
50 g kartoffelmel
20 g fiberHusk
12 gluten- og mælkefri pølsehornspølser
Røreskål, røreske og dejskraber
Lidt mel til at forme pølsebrødene med (jeg bruger som regel rismel)
Start med at blande alle de våde ingredienser i røreskålen.
Hæld alle de tørre ingredienser i. Rør dejen godt så tørgæren bliver slået godt ind i dejen.
Når dejen er rørt godt sammen lader du den hvile i nogle få minutter, så den bliver god fast.
Nu er den klar til at blive til pølsehorn.
Saml dejen i skålen med dejskraberen.
Drys lidt rismel på bordet og vip forsigtigt dejen ud af skålen med dejskraber.
Brug dejskraberen til at dele dejen ud i 12 lige store stykker. Du kan med fordel vende dejskraberen i rismel først.
Når du skal forme pølsehornene tager du en klump dej og klemmer flad og aflang. Så lægger du pølsen oven på og pakker dejen ind omkring pølsen. Rul pølsehornet, så lukker dejen sig sammen om pølsen. Til sidst kan dejen samles om enderne af pølsen.
Sæt pølsehornene på et stykke bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader.
Træk bagepapir med pølsehorn over på en varm bageplade og bag dem i 12-14 minutter, så de bliver flot gyldne.
Når de er bagt, lader du dem køle af på en rist.
Spis dem mens de stadig er lune eller frys dem ned til senere nydelse.
Du kan tø dem hurtigt op i mikroovnen i 30-60 sekunder på max effekt og så en tur på brødristeren. Så er de som friskbagte.
Kommentarer
Send en kommentar