Jeg har for noget tid siden købt et tefal multijern. Jeg var egentlig lidt skeptisk, for de multijern vi tidligere har haft, har på ingen måde levet op til forventningerne. Men denne gang er jeg blevet positivt overrasket. ☺️ En af fordelene ved dette jern er at der fås mange forskellige indsatser til det. Både almindelige og belgiske vafler, forskellige toastindsatser, grill riste og sørme også en donut indsats. Og lige præcis donuts har sønnen sukket efter at få lov til at smage, men det er altså bare ikke lige så nemt at finde glutenfri donuts. Så jeg besluttede at prøve med multijernet med donutindsatsen, når nu vi alligevel havde vinterferie.
Det blev til disse donuts, der er lavet med bagepulver. Bagepulveret gør dem mere kage-agtige end de klassiske friturestegte donuts, der er lavet med gærdej, men ikke desto mindre smager de godt. Så må vi jo prøve med en gærdejsversion en anden gang. 😊
Opskrift på ca 30 mini donuts.
180 g fin glutenfri melmix
1/4 tsk fiberHusk
1 tsk vaniljesukker
1 knivspids kanel
2 tsk bagepulver
110 g sukker
2 æg
1 dl mælk
50 g smør
Donutjern
Evt sprøjtepose
Glasur og pynt
ca 250 g flormelis
lidt kogende vand
evt 1 spsk kakaopulver eller lidt farve
glutenfri krymmel, hakkede nødder eller hvad du lige har lyst til at pynte med.
Start med at finde det hele frem.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig.
Bland så alle de våde ingredienser i en røreskål og tilsæt bagefter de tørre ingredienser.
Brug en håndmixer til at piske det hele godt sammen.
Lad dejen hvile mens du tænder dit donutjern. Fyld den nederste halvdel af donutjernet op med dejen. Jeg synes det er nemmest at styre, hvis dejen er i en sprøjtepose.
Luk så jernet sammen og bag dem til de er lysebrune. Det tager ca. 2-3 minutter, men hold øje med dem så de ikke bliver for brune.
Tag de bagte minidonuts ud af formen, brug fx en tandstik (af træ) eller kødnål, og lad dem køle af på en rist. Fortsæt med at fylde dej i jernet og bage donuts til der ikke er mere dej.
Når alle minidonuts er kølet af er det blevet tid til at overtrække dem med glasur.
Bland en glasur af flormelis og kogende vand med den ønskede farve (og smag). Jeg synes det fungere bedst med en semi-tyk glasur, men prøv dig frem.
Dyp så den ene side af dine minidonuts i glasuren og drys dit ønskede krymmel på med det samme.
Serveres når glasuren er tørret op.
Disse donuts smager bedst samme dag som de er lavet, men hvis det kniber med tiden kan det lade sig gøre at fryse dem uden glasur. Så er det let lettere at gå til, hvis de skal serveres til en festlig lejlighed.
Kommentarer
Send en kommentar