Ingen jul uden sild! Og sådan er dét bare! Jeg er vokset op med både marinerede og stegte sild og jeg elsker det. I min barndom lavede min mormor alt muligt hjemmesylt og saft, lige fra syltetøj, hjemmelavet tomatremoulade til rødbeder og stegte sild i lage. Jeg husker stadig bedstes hjemmelavede stegte sild. De var simpelthen fantastiske. Med tiden er hun lige så stille stoppet med at lave den slags og samtidig er bedstes originale opskrift jo så heller ikke glutenfri. Så jeg måtte igang med at være kreativ i køkkenet og tilpasse opskriften, så den passer til den omlagte kost.
5 sild uden ben
Ca 1 dl sorghummel
Smør til stegning (brug mælkefri margarine hvis du ikke tåler mælk)
I denne opskrift har jeg valgt at bruge sorghum. Både pga smagen og den måde sorghum danner skorpen, men også fordi sorghum passer godt ind i det anti-inflammatoriske køkken. Men hvis man ikke lige har sorghum kan andet også fint anvendes. Det kan fx være glutenfri havremel eller fuldkornsrismel.
Opskriften kommer her:
5 sild uden ben
Ca 1 dl sorghummel
Smør til stegning (brug mælkefri margarine hvis du ikke tåler mælk)
Lidt køkkenrulle
4 dl eddike
175 g sukker
1 rødløg
4-6 laurbærblade
15 hele peberkorn
4 dl eddike
175 g sukker
1 rødløg
4-6 laurbærblade
15 hele peberkorn
Start med at koge eddike og sukker op, så sukkeret opløses. Lad lagen afkøle.
Skær rødløget i skiver.
Skær rødløget i skiver.
Dup sildene tørre med køkkenrulle og vend dem i melet.
Varm en stegepande op og steg sildene i smørret i 2-3 min på begge sider.
Tag en lufttæt beholder og læg de stegte sild skiftevis i lag med rødløgsskiverne. Læg krydderierne over de varme sild og hæld den afkølede lageover.
Stil sildene på køl. Lad dem trække mindst 2 dage i lagen.
Serveres på glutenfrit rugbrød evt med skiver af rå rødløg og hjemmerørt karrysalat på toppen.
Stil sildene på køl. Lad dem trække mindst 2 dage i lagen.
Serveres på glutenfrit rugbrød evt med skiver af rå rødløg og hjemmerørt karrysalat på toppen.
Kommentarer
Send en kommentar