Lchf mazarinkage

Så er endnu et år gået. Julen og nytåret er vel overstået med alle de fristelser der nu engang hører til. Ikke overraskende har det bragt sukkermonstret frem, også selvom det rent faktisk lykkedes mig at finde tid til at lave fyldte chokolader lchf-style. Så nu er det bare om at komme igang igen, inden det for alvor går løs med både job og efteruddannelse. Forhåbentlig når jeg at komme ind i rutinen med low carb mad igen, så går det hele lidt lettere når travlheden melder sig.

Jeg har i en periode gået med ideen om en low carb mazarintærte. Jeg nåede frem til at med lidt ændringer vil opskriften på citronmåne passe ret godt. Så nu skulle det prøves og heldigvis var resultatet rigtig godt. Jeg lavede kagen med 0,5 tsk mandelessens, men det jeg synes godt den kan tåle lidt mere smag. Derfor har jeg rettet opskriften til, så den lyder på en hel tsk.




Opskriften rækker til 12 portioner


4 æg
1 dl sukrin gold
0,5 dl sukrin
1 dl fløde
90 g blødt smør
1 dl mandelmel (45 g)
0,5 dl pofiber (15 g)
2 spsk fiberHusk
1,5 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
1 tsk mandelessens
1 spsk citronsaft

1 springform, 20 cm
En spsk smør

Chokoladeganache:
75 g mørk chokolade 80 %
75 g blødt smør
3 æggeblommer
50 g sukrin melis




Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk det bløde smør, sukrin gold, sukrin og vanillepulver sammen.
Pisk æggene i. Og bland derefter fløden i.
Tilsæt alle de tørre ingredienser og pisk let til dejen er ensartet.
Lad dejen stå og hvile et par minutter.

Smør springformen med smørret.
Hæld dejen over i springformen og glat ud så den ligger i et jævnt lag.
Bag kagen i 30 minutter.

Når kagen har kølet, så den er håndvarm, laves chokoladeganachen.

Smelt chokoladen i en lille gryde over lav varme.
Imens piskes æggeblommerne luftige med sukrin melis. Det bløde smør piskes i og til sidst piskes den smeltede chokolade i. Pisk til du har en glat, ensartet ganache.
Læg ganachen på den afkølede kage og stil den på køl.

Nyd kagen med en god kop kaffe eller måske en varm lchf kakao.

Kagen kan sagtens fryses med glasuren på, hvis du da altså kan nå at putte den derind inden den er spist. 😊

Kommentarer