Kanelsneglskage

Kanel er simpelthen en af mine yndlingskrydderier, når det gælder brød og desserter. Et krydderi der er meget brugt i mange opskrifter. Der er da også flere opskrifter her på bloggen, hvor kanel indgår. For mig er smagen efterårs- og vinteragtig og leder tankerne hen på spiser som bagt æblekage, æblesuppe med kanelfløde og julesmåkager.



En anden flittigt brugt opskrift med kanel er, her i huset, kanelsnegle. Faktisk en af børnenes favoritter. Jeg synes dog, at fyldet har en tendens til at løbe ud, når jeg laver kanelsnegle. En løsning på det kunne selvfølgelig være at lægge dem i papirsforme og det har jeg da også nogen gange gjort med fint resultat. En anden løsning er dog at lægge dem i et fad. Jeg blev enig med mig selv om, at jeg ville have en bund under også, sådan lidt ala en fransk snegl, men med gærdej og uden chokolade. Resultatet blev nogle lækre, luftige og dejligt smovsede snegle med god smag af kanel. Perfekt til eftermiddagskaffen eller når de andre skal have en bagersnegl efter rundstykket.

Opskriften på 15 styks kanelsneglskage får I her:

5 dl mælk
30 g fiberHusk
1 spsk eddike
50 g blødt smør
50 g sukker
3 æg
1/2 tsk salt
2 brev tørgær
100 g sorghum
100 g rismel
2 spsk pofiber
250 g glutenfri fin mel mix

Remonce:
150 g blødt smør
200 g sukker
3 spsk stødt kanel
100 g sirup

Lun mælken og hæld den i en røreskål.
Rør fiberHUSK i. Tilsæt eddike, blødt smør, æg og salt. Rør massen jævn.
Hæld så pofiber og de forskellige mel i lidt efter lidt.
Rør dejen på maskine i 5 min til dejen er fast og ensartet.
1/4 af dejen rulles tyndt ud i et rektangel, så det passer til et fad på ca 15x25 cm.
Resten af dejen rulles ud til den er ca 30 x 40 cm.

Rør remoncen sammen med en røreske til den er ensartet.
Fordel remoncen på de to udrullede stykker dej.
Læg den lille udrullede dej i et fadet med remoncen opad.
Rul den store dej sammen på den korte side, så du får en 30 cm “sneglerulle”. Skær så 2 cm tykke snegle, 15 styk i alt. Læg sneglene i rækker oven på remoncebunden.
Lad kagen hæve 30 min.

Tænd ovnen på 200 grader og bag kagen i 30 min.




 
Server kagen som den er eller med glasur oven på hver enkelt snegl.


Kommentarer