Egentlig var brunsviger nok den slags kage jeg afskyede allermest som barn. Når jeg tænker tilbage forbinder jeg brunsviger med tør og kedelig kagemand. Først som voksen har jeg fået øjnene op for hvor godt en vellavet smovset brunsviger kan smage, specielt hvis den lige toppes op med en klat let pisket flødeskum.
At lave den perfekte bløde, luftige brunsviger med rigeligt snask kan være en kunst, selv med almindeligt hvedemel. Så at lave en sådan på glutenfrit mel er selvsagt lidt af en udfordring.
Denne opskrift har været en lang proces at finde frem til, men her er den altså; opskriften på luftig, lækkert og smovset brunsviger, som selv en fynbo vil spise.
2 1/2 dl mælk
10 g fiberHusk
1 spsk eddike
2 æg
45 g sukker
50 g blødt smør
1/2 tsk salt
1/2 pose tørgær
100 g havremel (kan erstattes med fx sorghummel)
180 g glutenfri brød melmix
75 g rismel
Sukkertopping:
250 g smør
250 g brun
Brug en røremaskine til at røre dejen med.
Varm mælken og rør fiberHusk i. Lad maskinen køre hurtigt mens fiberHusk gelerer.
Tilsæt sukker, eddike, æg, smør og salt og rør godt sammen.
Til sidst tilsættes de forskellige meltyper og tørgær. Herefter røres dejen på maskinen i 5-10 min.
Fordel dejen i en lille bradepande foret med bagepapir. Brug enten en dejskraber eller hænderne. Det er en god ide at bruge lidt mel så dejen ikke klistrer fast. Tryk fordybninger i dejen med fingrene og sæt herefter dejen til hævning med et klæde over et lunt sted i 45 minutter.
Sæt dejen i en kold ovn og tænd ovnen på 200 grader. Forbag dejen i 10 minutter.
Imens smeltes smør og farin sammen. Lad det koge op så sukkeret smelter, men pas på det ikke begynder at krystallisere. Nu lægges sukkertoppingen oven på den forbagte bund i et jævnt lag.
Bag kagen yderligere 10 minutter og lad den efterfølgende køle lidt af inden servering.
Kagen kan serveres som den er, med flødeskum eller pyntes som en kagemand med glasur og slik.
Velbekomme.
At lave den perfekte bløde, luftige brunsviger med rigeligt snask kan være en kunst, selv med almindeligt hvedemel. Så at lave en sådan på glutenfrit mel er selvsagt lidt af en udfordring.
Denne opskrift har været en lang proces at finde frem til, men her er den altså; opskriften på luftig, lækkert og smovset brunsviger, som selv en fynbo vil spise.
10 g fiberHusk
1 spsk eddike
2 æg
45 g sukker
50 g blødt smør
1/2 tsk salt
1/2 pose tørgær
100 g havremel (kan erstattes med fx sorghummel)
180 g glutenfri brød melmix
75 g rismel
Sukkertopping:
250 g smør
250 g brun
Brug en røremaskine til at røre dejen med.
Varm mælken og rør fiberHusk i. Lad maskinen køre hurtigt mens fiberHusk gelerer.
Tilsæt sukker, eddike, æg, smør og salt og rør godt sammen.
Til sidst tilsættes de forskellige meltyper og tørgær. Herefter røres dejen på maskinen i 5-10 min.
Fordel dejen i en lille bradepande foret med bagepapir. Brug enten en dejskraber eller hænderne. Det er en god ide at bruge lidt mel så dejen ikke klistrer fast. Tryk fordybninger i dejen med fingrene og sæt herefter dejen til hævning med et klæde over et lunt sted i 45 minutter.
Sæt dejen i en kold ovn og tænd ovnen på 200 grader. Forbag dejen i 10 minutter.
Imens smeltes smør og farin sammen. Lad det koge op så sukkeret smelter, men pas på det ikke begynder at krystallisere. Nu lægges sukkertoppingen oven på den forbagte bund i et jævnt lag.
Bag kagen yderligere 10 minutter og lad den efterfølgende køle lidt af inden servering.
Kagen kan serveres som den er, med flødeskum eller pyntes som en kagemand med glasur og slik.
Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar