Sæsonen for grillmad og salat er efterhånden ved at være forbi. Uden for river og rusker det i træerne og den første nattefrost har lagt sig som en fin glasering over bilerne. Egentligt kan man jo stadig godt købe salat, men jeg synes faktisk at kulden der langsomt trænger sig på inspirerer til noget mere vinterligt og varm mad.
Fx kunne man kaste sig ud i en lækker græskarsuppe, nu hvor tiden alligevel er til hjemmelavede lygtemænd. Men du kan jo også bikse en sammenkogt ret sammen. Her i huset er vi glade for sammenkogte retter, men vi har dog, i hvert fald tidligere haft, en tendens til, at det ofte blev lidt ensformigt. Det var faktisk altid med svinekød, men efter vi har fået øjnene op for opskriften på bøf stroganoff er det lige så tit med oksekød.
Opskriften er som altid glutenfri, men indeholder mælk. Den kan dog meget nemt konverteres til en mælkefri version.
2 spsk smør (mælkefri margarine for en mælkefri variant)Fx kunne man kaste sig ud i en lækker græskarsuppe, nu hvor tiden alligevel er til hjemmelavede lygtemænd. Men du kan jo også bikse en sammenkogt ret sammen. Her i huset er vi glade for sammenkogte retter, men vi har dog, i hvert fald tidligere haft, en tendens til, at det ofte blev lidt ensformigt. Det var faktisk altid med svinekød, men efter vi har fået øjnene op for opskriften på bøf stroganoff er det lige så tit med oksekød.
Opskriften er som altid glutenfri, men indeholder mælk. Den kan dog meget nemt konverteres til en mælkefri version.
100 g bacon i tern
2 store løg
300 g skært oksekød
2 spsk fuldkornsrismel*
2 tsk paprika
2 laurbærblade
3-4 dl oksebouillion (husk at tjekke indholdet for gluten)
2 tsk tomatkoncentrat
1/2 - 1 dl piskefløde**
Salt og peber
En stor gryde
Tilbehør:
Ris, kartoffelmos, rodfrugtmos, blandet grønt, stegte champignon etc. Valg det du kan lide.
**Hvis du ikke tåler mælk kan fløden erstattes med fx soyafløde som efterhånden fås i de fleste velassorterede supermarkeder.
Start med at skære løgene i fine tern.
Sæt gryden på blusset og rist løgene og bacon let i smørret. Tilsæt oksekødet og brun det med.
Når kødet er brunet af røres rismel, krydderier og tomatkoncentrat i. Tilsæt bouillion og lad så retten småkoge i ca. 20 minutter.
Når kødet er mørt tilsættes fløde og retten koger let ind. Til sidst fiskes laurbærbladene op og retten smages til med salt og peber.
Server straks med det ønskede tilbehør.
På billedet er retten serveret med rodfrugtmos. Men du kan også servere den med almindelig kartoffelmos eller ris samt grønt efter ønske og smag. Personligt synes jeg at smørstegte svampe passer perfekt til.
Kommentarer
Send en kommentar