Dette er jo en klassiker, som der findes mange forskellige versioner af. Denne version er en lidt mere cremet på toppen end mange andre jeg har smagt i tidens løb.
Egentlig er jeg ikke så meget til kokos og før i tiden bagte jeg heller ikke drømmekage fordi det netop smagte alt for meget kokos. Men i denne version er kokossmagen lidt mere afdæmpet fordi kokosmængden er afstemt sådan at karamelsmagen træder mere igennem. Dette skyldes dels, at der er skruet lidt ned for mængden af kokos, men i lige så høj grad, at der er brugt fløde i karamellen. Man kan godt bruge mælk, men det fjerner lidt af karamelsmagen og dermed lidt af charmen ved netop denne version.
4 æg
350 g sukker
1 tsk vanillepulver
50 g smeltet smør
3 dl mælk
240 g fin glutenfri melmix til kage/brød
60 g kokosfibermel
60 g glutenfri havremel
2 tsk guargummi
4 tsk bagepulver
Tænd ovnen på 200 grader C.
Hæld æg, sukker og vanillepulver i en skål og pisk det hvidt og luftigt.
Rør nu smør og mælk i.
Tilsæt de tørre ingredienser og pisk dejen godt sammen.
Hæld dejen i en 30x40 cm bradepande foret med bagepapir og bag kagen i 20 minutter.
(Kan også laves med i alt 350 g fin melmix istedet for havremel og kokosfibermel. Konsistensen bliver lidt anderledes men stadig god)
Imens kagen bager laves kokoskaramel "glasuren"
250 g smør
500 g farin
1 dl fløde (evt. mælk istedet)
200 g kokosmel
Kog smør og farin op og hæld dernæst fløde og kokosmel i. Kog karamellen til den bliver ensartet og ikke skiller.
Når kagen er bagt hælder du kokoskaramellen over den varme bund og bager kagen yderligere 5 min.
Hvis kagen laves i en lille bradepande forlænges bagetiden til 35 min. og mængden af kokosglasur halveres.
Hvis ikke det hele bliver spist med det samme, kan man sagtens fryse stykker af kagen ned. Den er stadig god og svampet efter optøning.
Egentlig er jeg ikke så meget til kokos og før i tiden bagte jeg heller ikke drømmekage fordi det netop smagte alt for meget kokos. Men i denne version er kokossmagen lidt mere afdæmpet fordi kokosmængden er afstemt sådan at karamelsmagen træder mere igennem. Dette skyldes dels, at der er skruet lidt ned for mængden af kokos, men i lige så høj grad, at der er brugt fløde i karamellen. Man kan godt bruge mælk, men det fjerner lidt af karamelsmagen og dermed lidt af charmen ved netop denne version.
4 æg
350 g sukker
1 tsk vanillepulver
50 g smeltet smør
3 dl mælk
240 g fin glutenfri melmix til kage/brød
60 g kokosfibermel
60 g glutenfri havremel
2 tsk guargummi
4 tsk bagepulver
Tænd ovnen på 200 grader C.
Hæld æg, sukker og vanillepulver i en skål og pisk det hvidt og luftigt.
Rør nu smør og mælk i.
Tilsæt de tørre ingredienser og pisk dejen godt sammen.
Hæld dejen i en 30x40 cm bradepande foret med bagepapir og bag kagen i 20 minutter.
(Kan også laves med i alt 350 g fin melmix istedet for havremel og kokosfibermel. Konsistensen bliver lidt anderledes men stadig god)
Imens kagen bager laves kokoskaramel "glasuren"
250 g smør
500 g farin
1 dl fløde (evt. mælk istedet)
200 g kokosmel
Kog smør og farin op og hæld dernæst fløde og kokosmel i. Kog karamellen til den bliver ensartet og ikke skiller.
Når kagen er bagt hælder du kokoskaramellen over den varme bund og bager kagen yderligere 5 min.
Hvis kagen laves i en lille bradepande forlænges bagetiden til 35 min. og mængden af kokosglasur halveres.
Hvis ikke det hele bliver spist med det samme, kan man sagtens fryse stykker af kagen ned. Den er stadig god og svampet efter optøning.
Kommentarer
Send en kommentar