Jeg har tidligere levet efter lchf principperne og været super glad for det. På et tidspunkt faldt jeg så i sukkerfælden og har i varierende grad hængt der siden. Og da nok i særlig høj grad i de sidste måneder. Nok dels fordi det ikke er alle i vores omgangskreds der enige i hvordan man lever sundt. En snak med en god kollega som p.t. kører med keto var lige det der skulle til for, at jeg fandt gejsten og overskuddet til at springe tilbage på lchf igen. Så tusind tak for snakken. 😊
Denne opskrift rækker til 12 portioner
Lige her i overgangen er jeg dog nødt til at have noget at ty til når sukkertrangen tager overhånd, så jeg besluttede at gå i køkkenet og lave en lchf-style citronmåne. Jeg fandt en opskrift på bloggen pco liv, som jeg brugte som inspiration. Jeg har dog lavet en del om i opskriften så den passer til mine præferancer. Se den originale opskrift her
Jeg er ikke den helt store fan af de forskellige affedtede meltyper, da jeg synes de er lidt for pebrede i pris. I stedet har jeg byttet ud med almindeligt mandelmel, som godt nok heller ikke er billigt, men dog billigere. Jeg tilsatte lidt pofiber i stedet for kokosfibermel til at suge væsken, da det har en mere neutral smag. Og sidst men ikke mindst har jeg ændret lidt i metoden så den ligner den måde man laver en citronmåne med mel og det har faktisk større betydning for teksturen i kagen end man lige regner med. 😊 Det betyder at denne version er knap så tung og tør, men faktisk fin fugtig så den minder om en kage bagt med mel, hvilket for nogen kan gøre overgangen væsentligt lettere. Den er dog noget mindre sød, men istedet dejligt frisk med citronglasuren.
Jeg er ikke den helt store fan af de forskellige affedtede meltyper, da jeg synes de er lidt for pebrede i pris. I stedet har jeg byttet ud med almindeligt mandelmel, som godt nok heller ikke er billigt, men dog billigere. Jeg tilsatte lidt pofiber i stedet for kokosfibermel til at suge væsken, da det har en mere neutral smag. Og sidst men ikke mindst har jeg ændret lidt i metoden så den ligner den måde man laver en citronmåne med mel og det har faktisk større betydning for teksturen i kagen end man lige regner med. 😊 Det betyder at denne version er knap så tung og tør, men faktisk fin fugtig så den minder om en kage bagt med mel, hvilket for nogen kan gøre overgangen væsentligt lettere. Den er dog noget mindre sød, men istedet dejligt frisk med citronglasuren.
Denne opskrift rækker til 12 portioner
4 æg
1 dl sukrin
1 dl fløde
90 g blødt smør
1 dl mandelmel (45 g)
0,5 dl pofiber (15 g)
2 spsk fiberHusk
1,5 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
1 øko citron, saft og revet skal
1 springform, 24 cm
En spsk smør
Glasur:
1 øko citron, saft og revet skal
4 spsk sukrin melis
0,25 tsk guargummi
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk det bløde smør, sukrin og vanillepulver sammen.
Pisk æggene i. Og bland derefter fløden i.
Tilsæt alle de tørre ingredienser og pisk let til dejen er ensartet.
Lad dejen stå og hvile et par minutter.
Smør springformen med smørret.
Hæld dejen over i springformen og glat ud så den ligger i et jævnt lag.
Bag kagen i 30 minutter.
Når kagen er kølet af kan der lægges glasur på.
Rør citronsaft og revet skal sammen med sukrin melis. Strø guargummi over og rør godt til glasuren samler sig og tykner. Fordel glasuren over kagen, men vent til den er kold. Jeg var lidt utålmodig da jeg lavede den denne gang, så den fik ikke lov at køle helt af, hvilket resulterede i at glasuren smeltede lidt og blev suget lidt ned i kagen.
Hvorfor skal der guargummi i? Hvis du kun bruger citronsaft og sukrin melis får du en meget tynd glasur og skal bruger meget store mængde sukrin for at tykne bare lidt. Med guargummi får du lidt mere struktur på glasuren og den tørrer fint op med tynd skorpe som almindelig glasur.
Kagen kan med fordel laves dagen i forvejen. Så den passer perfekt, hvis der skal bages kage til kollegaerne, men det der med at stå op kl 3 om natten for at nå det ikke lige er sagen. 😊
Kommentarer
Send en kommentar