Libanesisk "Tabouleh" med quinoa

I dag er verden blevet lille. Vi rejser på kryds og tværs. Vi møder hinanden og vores forskellige kulturer. Og i takt med at det er blevet mere normalt at rejse ud og se verden, er det også blevet normalt at tage lidt af hinandens madkultur med sig hjem. I dag spiser vi både japansk, kinesisk, indisk, spansk, italiensk, men også mellemøstlig mad.


I mellemøsten laver de ofte bulgurssalater. Nogle som mest består af bulgur og andre som mest består af grønt. Bulgurssalater er en lækker afveksling i fx salatbaren og er blevet ret populært herhjemme.
Men spiser man glutenfrit er det ikke en mulighed at snuppe en færdiglavet tabouleh med på farten. Nogle har måske endda helt afskrevet muligheden for at spise bulgurssalat igen, fordi bulgur er lavet på hvede og derfor ikke egnet til en glutenfri kost.
I dag er vi jo heldigvis bedre stillet end for 10-20 år siden og udbudet af glutenfri varer er vokset betydeligt. Også glutenfri bulgur er kommet frem og fås enkelte steder i velassorterede supermarkeder, men det er ikke lige noget man render over alle steder. Samtidig er der også dukket mange andre produkter op, fx quinoa som stammer fra sydamerika. Quinoa har en lidt nøddeagtig smag og gør sig faktisk rigtig godt i salater. Så hvis man skifter bulguren ud med hel quinoa for man faktisk en ret lækkert tabouleh.


Denne Tabouleh er inspireret af den lidt mere "grønne" libanesiske variant. Den er lækker alene som frokost eller som tilbehør til f.eks et stykke grillet kylling.

Som tilbehør til 4 personer skal bruges:

200 g kogt Quinoa
1 stor håndfuld Frisk persille
1/2 håndfuld Frisk mynte
1 øko citron, saft og skal
300 g cherryblommetomater
2 Forårsløg
1 lille Rødløg

Dressing
1/2 dl god olivenolie
1 tsk honning
1 knivspids stødt allehånde
1/4 tsk fintrevet frisk ingefær
1 fintrevet fed hvidløg
1 nip salt og peber

Start med at skylle quinoaen og koge den efter anvisningen på pakken. Jeg brugte ca 3 dl vand til 1 dl quinoa
Skyl alle krydderurter og grøntsager. Hak kryddeurterne og rødløg fint. Forårsløgene snittes i tynde skiver og cherrytomaterne kvartes.
Bland så alle krydderurter, grøntsager og afkølet quinoa i en skål.

Bland dressingen i en skål for sig og bland den til sidst i taboulehen.
Det er bedst at servere tabouleh frisklavet. Den kan nemlig godt blive sådan lidt slasket af at stå. Skal du først bruge den dagen efter, men helst vil forberede den i god til, vil jeg anbefale at du vente med at blande cherrytomaterne og dressingen i til lige inden servering.

Kommentarer