Der er mange forskellige holdninger til hvordan en pebernød skal være. Dem jeg er vokset op med som barn var meget faste, knap så sprøde og med begrænset krydring. Andre som disse er mere sprøde og krydrede. Denne opskrift har jeg taget udgangspunkt i en opskrift jeg havde på Lagkagehusets pebernødder. Og det eneste der egentligt er ændret er at det almindelig mel er skiftet ud med en glutenfri melblanding 1:1.
Resultatet er en fint sprød, men lidt porøs pebernød med masser af smag, der nærmest smelter på tungen.
Opskriften rækker til ca. 200 pebernødder
125 g smør
125 g sukker
250 g Semper fin mix, Schär mix B eller anden fint glutenfrit mel
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk kanel
1/2 tsk peber
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk natron
1 dl fløde
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål.
Hak så smørret i mindre stykker og smuldr det hurtigt i melblandingen. Undgå at nulre forlænge med dejen, da det så fedter mere og ikke giver den samme sprøde småkage.
VIGTIGT! Vask hænderne, så der ikke er rester af smørfedt. Skyl også gerne i koldt vand bagefter, så er det lettere at undgå at dejen fedter.
Saml nu dejen samles med fløden. Ælt kun lige til dejen hænger sammen.
Stil dejen til at hvile koldt mindst 1 times tid.
Når dejen er helt kold og fast, rulles dejen ud i ca 1 cm tykke stænger med lidt rismel eller anden glutenfri mel på hænder og bord.
Skær stængerne ud til små pebernødder på ca 1-1,5 cm.
Bages til de er fine og gyldne ved 200 grader i ca 6-10 minutter. Bagetiden afhænger af hvor store man skærer dem.
Læg dem herefter til afkøling på en rist.
Opbevar pebernødderne i en kagedåse indtil de skal spises, så holder de sig sprøde længere.
Resultatet er en fint sprød, men lidt porøs pebernød med masser af smag, der nærmest smelter på tungen.
Opskriften rækker til ca. 200 pebernødder
125 g smør
125 g sukker
250 g Semper fin mix, Schär mix B eller anden fint glutenfrit mel
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk kanel
1/2 tsk peber
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk natron
1 dl fløde
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål.
Hak så smørret i mindre stykker og smuldr det hurtigt i melblandingen. Undgå at nulre forlænge med dejen, da det så fedter mere og ikke giver den samme sprøde småkage.
VIGTIGT! Vask hænderne, så der ikke er rester af smørfedt. Skyl også gerne i koldt vand bagefter, så er det lettere at undgå at dejen fedter.
Saml nu dejen samles med fløden. Ælt kun lige til dejen hænger sammen.
Stil dejen til at hvile koldt mindst 1 times tid.
Når dejen er helt kold og fast, rulles dejen ud i ca 1 cm tykke stænger med lidt rismel eller anden glutenfri mel på hænder og bord.
Skær stængerne ud til små pebernødder på ca 1-1,5 cm.
Bages til de er fine og gyldne ved 200 grader i ca 6-10 minutter. Bagetiden afhænger af hvor store man skærer dem.
Læg dem herefter til afkøling på en rist.
Opbevar pebernødderne i en kagedåse indtil de skal spises, så holder de sig sprøde længere.
Hvilken anden mel er bedst ?
SvarSletBoghvedemel eller hvad er mon bedst?
Da jeg ikke bor i dk og ikke kan finde Semper Mix!
Du skal vælge et blandingsmel med flere meltyper beregnet til kage eller lyst brød med et relativt højt stivelsesindhold. Hvilke producenter du kan få det fra afhænger af hvor du bor.
SletHvis du vil bruge rene meltyper skal du blande flere forskellige fx sorghummel, fuldkornsrismel, tapiokastivelse og kartoffelmel/majsstivelse.
Tak, hvor mange gram mel af de forskellige andre rismel, osv?
Slet