1. søndag i advent blev brugt på at besøge et af de lokale julemarkeder. Masser af boder med julepynt, julegodter og ikke mindst likør og portvin til risalamanden juleaften.
Duften af gløgg og æbleskiver hang i luften. Mmm. Så kommer julestemningen rigtigt.
Gløggen smagte jo dejligt, men der manglede altså noget. Så jeg måtte hjem til komfuret og igang med æbleskivepanden. Så er der også klar til alle børnenes julearrangementer op til jul.
Opskriften rækker til ca 30 stk
3 dl fløde
1,5 dl mælk
1 1/2 tsk citronsaft
5 spsk sukker
1/4 tsk salt
1/4 tsk kardemomme
250 g Schär mix b eller anden fint glutenfrit mel
1 pose tørgær
5 æg, delt i hvider og blommer
1 æbleskivepande
smør til stegning
Start med at piske æggehviderne luftige og stive i en separat skål.
Lun så fløde og mælk og tilsæt citronsaften.
Rør så sukker, salt og kardemomme i flødeblandingen.
Pisk det glutenfrie mel og tørgæren i lidt efter lidt og pisk i 3-5 minutter.
Rør herefter æggeblommerne i en ad gangen og fold til sidst de stiftpiskede æggehviderne forsigtigt i dejen.
Lad nu dejen hæve i 1 time. Husk at bruge en god stor skål, så dejen ikke vokser over kanten.
Efter hævningen varmes æbleskivepanden godt op ved middelvarme.
Start med at lægge en klat smør i hver af hullerne i panden. Placer en skefuld æbleskive dej i hver af hullerne. De må gerne vokse op over hullernes kant.
Når æbleskiverne er hævet godt op og har en fast underside vendes de forsigtigt med en kødnål og kanterne foldes ned i hullet, så æbleskiverne bliver fine og runde.
Hvis de laves på dagen kan de holdes varme i et fad i ovnen ved 100 grader.
De kan også laves i god tid og varmes i ovnen ved lav varme direkte fra frost.
De kan også varmes i mikroovnen, så bliver de dog bløde istedet for sprøde.
Duften af gløgg og æbleskiver hang i luften. Mmm. Så kommer julestemningen rigtigt.
Gløggen smagte jo dejligt, men der manglede altså noget. Så jeg måtte hjem til komfuret og igang med æbleskivepanden. Så er der også klar til alle børnenes julearrangementer op til jul.
Opskriften rækker til ca 30 stk
3 dl fløde
1,5 dl mælk
1 1/2 tsk citronsaft
5 spsk sukker
1/4 tsk salt
1/4 tsk kardemomme
250 g Schär mix b eller anden fint glutenfrit mel
1 pose tørgær
5 æg, delt i hvider og blommer
1 æbleskivepande
smør til stegning
Lun så fløde og mælk og tilsæt citronsaften.
Rør så sukker, salt og kardemomme i flødeblandingen.
Pisk det glutenfrie mel og tørgæren i lidt efter lidt og pisk i 3-5 minutter.
Rør herefter æggeblommerne i en ad gangen og fold til sidst de stiftpiskede æggehviderne forsigtigt i dejen.
Lad nu dejen hæve i 1 time. Husk at bruge en god stor skål, så dejen ikke vokser over kanten.
Efter hævningen varmes æbleskivepanden godt op ved middelvarme.
Start med at lægge en klat smør i hver af hullerne i panden. Placer en skefuld æbleskive dej i hver af hullerne. De må gerne vokse op over hullernes kant.
Når æbleskiverne er hævet godt op og har en fast underside vendes de forsigtigt med en kødnål og kanterne foldes ned i hullet, så æbleskiverne bliver fine og runde.
Hvis de laves på dagen kan de holdes varme i et fad i ovnen ved 100 grader.
De kan også laves i god tid og varmes i ovnen ved lav varme direkte fra frost.
De kan også varmes i mikroovnen, så bliver de dog bløde istedet for sprøde.
Kommentarer
Send en kommentar