Den anden dag havde en, nu tidligere kollega, sidste dag. Hun ville derfor give fredagskage og havde en lækkerbisken af en højt pyntet roulade med. Så der sad jeg og sugede alt næringen ud af hele den roulade jeg ikke kunne smage bare en krumme af.
Jeg blev derfor enig med mig selv om, at det vist var tid til at lave en roulade. Valget faldt på denne mokka roulade som bare er vildt lækker med en afdæmpet smag af kaffe og kakao. Det er en udvikling af den klassiske roulade med hindbær sylt, men alligevel meget anderledes i smagen.
Og som med den originale klassiske roulade er denne også helt simpel uden en masse mærkelige melblandinger.
Det skal du bruge til 1 mokka roulade:
5 æg
160 g sukker
20 g kakao
70 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
Start med at tænde ovnen på 225 grader uden varmluft.
Del så æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive i en skål. Pisk blommerne cremede med sukker og vanille i en anden skål.
Sigt kartoffelmel, kakao og bagepulver i æggesnapsen og vend det sammen. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i lidt ad gangen. Fordel herefter dejen i en 30x40cm bageplade med bagepapir.
Bag rouladebunden i ca. 8 minutter til den er svampet at mærke på.
Tag rouladen ud af ovnen og drys rouladebunden med sukker. Læg et stykke bagepapir og en kold bageplade ovenpå og vend rouladen rundt. Dæk siden hvor bagepapiret sidder fast med et fugtigt klæde i 10-20 minutter, så slipper bagepapiret lettere.
Smørcreme
150 g blødt, usaltet smør
300 g flormelis
2 tsk vanillesukker
3 spsk meget stærk kaffe/espresso (instant kan godt bruges)
Kom blødt smør, kaffe, vanille og flormelis i en skål og pisk det sammen.
Når bunden er helt afkølet smøres smørcremen ud over bunden og den rulles sammen. Pak rouladen fast inde i bagepapiret og stil den på køl i et par timer så den kan sætte sig.
Er man ikke til kaffesmagen kan fyldet varieres i smagen i det uendelige. Kun fantasien sætter grænsen.
Jeg blev derfor enig med mig selv om, at det vist var tid til at lave en roulade. Valget faldt på denne mokka roulade som bare er vildt lækker med en afdæmpet smag af kaffe og kakao. Det er en udvikling af den klassiske roulade med hindbær sylt, men alligevel meget anderledes i smagen.
Og som med den originale klassiske roulade er denne også helt simpel uden en masse mærkelige melblandinger.
Det skal du bruge til 1 mokka roulade:
5 æg
160 g sukker
20 g kakao
70 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
Start med at tænde ovnen på 225 grader uden varmluft.
Del så æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive i en skål. Pisk blommerne cremede med sukker og vanille i en anden skål.
Sigt kartoffelmel, kakao og bagepulver i æggesnapsen og vend det sammen. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i lidt ad gangen. Fordel herefter dejen i en 30x40cm bageplade med bagepapir.
Bag rouladebunden i ca. 8 minutter til den er svampet at mærke på.
Smørcreme
150 g blødt, usaltet smør
300 g flormelis
2 tsk vanillesukker
3 spsk meget stærk kaffe/espresso (instant kan godt bruges)
Kom blødt smør, kaffe, vanille og flormelis i en skål og pisk det sammen.
Når bunden er helt afkølet smøres smørcremen ud over bunden og den rulles sammen. Pak rouladen fast inde i bagepapiret og stil den på køl i et par timer så den kan sætte sig.
Er man ikke til kaffesmagen kan fyldet varieres i smagen i det uendelige. Kun fantasien sætter grænsen.
Kommentarer
Send en kommentar