Når der er fødselsdag og fest kan jeg godt lide at lave fine pyntede kager med mousse, frosting, fondantfigurer og alt hvad der ellers hører til. MEN nogengange nyder jeg altså også bare at lave noget, der bare er helt enkelt - uden en hel masse dikkedarer.
Denne roulade lever til fulde op til det enkle bageliv. Den er helt klassisk og back to basics. Helt som mormor lavede den. Og det allerbedste er: der skal ikke alt muligt specialmel i! Kun kartoffelmel! som jo kan fås i almindelige dagligvareforretninger til sølle 6 kr - så her kan alle være med.

Det skal du bruge til 1 roulade:
3 æg
100 g sukker
1/2 tsk vanillepulver eller 1 tsk vanillesukker
50 g kartoffelmel
1 1/2 tsk bagepulver
Ca 300 g god, fast hindbærmarmelade (evt hjemmelavet)
Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 225 grader uden varmluft.
Del så æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive i en skål. Pisk blommerne cremede med sukker og vanille i en anden skål.
Sigt kartoffelmel og bagepulver i æggesnapsen og vend det sammen. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i. Fordel herefter dejen i en 30x40cm bradepande foret med bagepapir.
Bag rouladebunden i 6-8 minutter til den er gylden i overfladen.
Tag rouladen ud af ovnen og drys rouladebunden med sukker. Læg et stykke bagepapir og en kold bageplade ovenpå og vend rouladen rundt. Dæk siden hvor bagepapiret sidder fast med et fugtigt klæde i 10-20 minutter, så slipper bagepapiret lettere.
Smør syltetøjet ud på bagsiden af rouladebunden og rul den sammen til en roulade.
Pak rouladen fast inde i bagepapiret og stil den på køl til servering.
Kan serveres som den er eller med en klat flødeskum ved siden af.
Denne roulade lever til fulde op til det enkle bageliv. Den er helt klassisk og back to basics. Helt som mormor lavede den. Og det allerbedste er: der skal ikke alt muligt specialmel i! Kun kartoffelmel! som jo kan fås i almindelige dagligvareforretninger til sølle 6 kr - så her kan alle være med.

Det skal du bruge til 1 roulade:
3 æg
100 g sukker
1/2 tsk vanillepulver eller 1 tsk vanillesukker
50 g kartoffelmel
1 1/2 tsk bagepulver
Ca 300 g god, fast hindbærmarmelade (evt hjemmelavet)
Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 225 grader uden varmluft.
Del så æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive i en skål. Pisk blommerne cremede med sukker og vanille i en anden skål.
Sigt kartoffelmel og bagepulver i æggesnapsen og vend det sammen. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i. Fordel herefter dejen i en 30x40cm bradepande foret med bagepapir.
Bag rouladebunden i 6-8 minutter til den er gylden i overfladen.
Tag rouladen ud af ovnen og drys rouladebunden med sukker. Læg et stykke bagepapir og en kold bageplade ovenpå og vend rouladen rundt. Dæk siden hvor bagepapiret sidder fast med et fugtigt klæde i 10-20 minutter, så slipper bagepapiret lettere.
Smør syltetøjet ud på bagsiden af rouladebunden og rul den sammen til en roulade.
Pak rouladen fast inde i bagepapiret og stil den på køl til servering.
Kan serveres som den er eller med en klat flødeskum ved siden af.
Kommentarer
Send en kommentar