Kirstens glutenfri vaniljekranse



Ca. 70 stk

105 g fuldkornsrismel fra biogan
65 g sorghummel fra biogan
85 g kartoffelmel
100 g mandelmel
180 g sukker
2 tsk vanillepulver el 3 stænger
180 g smør
1 æg

Start med at blande de tørre ingredienser i en stor skål.
Skær smørret i tern og smuldr det i melblandingen. Saml derefter dejen med ægget og ælt til dejen er jævn og glat.
Form dejen til en kugle eller pølse og pak den ind i husholdningsfilm. Stil dejen på køl til den er helt kold, mindst 2 timer og gerne natten over.

Tænd ovnen på 180° varmluft eller 200° almindelig ovnvarme.

Når dejen er helt kold skæres den ud i mindre stykker og køres gennem en kødhakker med en stjerneplade i. De små "stjernepølserne" skæres i passende stykker (ca. 7-10 cm) og formes til kranse som lægges på en bageplade med bagepapir. Sæt vaniljekransene med god afstand, da de flyder en anelse ud.
Bag vaniljekransene i 8-10 min til de er fine gyldenbrune.
Lad dem køle af på en rist.

Tip: Hvis vaniljekransene stilles på køl 5-10 min inden de bages, holder de mønstret bedre, når de bages. i ca. 10 min ved 200 grader.


Kommentarer