Pebermynte chokolader

Endnu en uge er gået og lige om lidt er det igen december. Julen nærmer sig med hastige skridt med alt, hvad det indebærer af julekalendere, julehygge og en lille smule julestress over alt det, der nu skal nås inden d. 24. 

I min verden er der ingen jul uden chokolader med pebermynte smag. Før i tiden ville pebermynte trangen blive stillet med pebermyntepleskner, after eight chokolade eller en anden chokolade med pebermyntefyld, men efter kosten - i hvert fald det meste af tiden - er blevet low carb, er de traditionelle lækkerier også begyndt at blive skiftet ud. Min nye foretrukne pebermynte-treat er blevet til små stykker mørk chokolade med pebermynte olie. Egentlig har jeg også en opskrift på low carb fyldte chokolader, men disse pebermyntechokolader er min helt klare favorit. Både fordi de er super lækre og tager den lille lækkersult meget effektivt, men måske også lidt fordi de simpelthen bare er så nemme og hurtige at lave. Med en arbejdstid på kun ca. 10 minutter er det bare noget nemmere end fyldte chokolader, som skal laves af flere omgange.


Opskriften her giver ca. 20 stykker pebermyntechokolader

Du skal bruge:
100 g 70-80% chokolade, mælkefri variant
1-2 dråber pebermynteolie

Små chokoladeforme
1 gryde
1 glasskål der passer oveni gryden

Sådan gør du:
Lav et vandbad med lidt vand i bunden af gryden og glasskålen over. Hvis du er lidt forsigtig kan du godt smelte chokoladen direkte i gryden over lav varme, men pas på den ikke får for høj varme.
Smelt chokoladen og rør pebermyntedråberne i.
Hældchokoladen i chokoladeformene og sæt dem i fryseren i 20-30 minutter, så de kan stivne.
Bagefter kan du tage dem ud af formene.

De bør opbevares på køl eller frost, da de ellers godt kan blive lidt bløde.

Tip: Hvis du godt kan lide at chokoladerne smelter lidt mere på tungen, kan du tilsætte 1 tsk kokosolie.

Kommentarer