Hokkaidosuppe

Efteråret er over os med flotte farver på træer og buske og en masse af lækre græskar i grønne og orange nuancer. De fleste tænker nok på de fine græskarhoveder, der så fint pynter rundt omkring på mange trapper. Men græskar er meget mere end bare store orange udskårne hoveder.
Græskaret er nemlig et dejligt nærende bær. Ja, du læste rigtigt - det er et bær. Verdens største bær faktisk. Det indeholder masser af A-, B- og C-vitaminer samt Kalium og så indeholder det få kalorier (kun 18kcal pr. 100 g) samt kun få kulhydrater (4,2 g pr. 100 g). Så græskaret passer fint ind i en livsstil, hvor kuldraterne holdes på et minimum.

Skal du lave en græskarmand kan du sagtens bruge kødet fra græskaret til madlavning. Du skal bare tænke over din krydring, da disse græskar er mere smagsneutrale og derfor ofte kræver lidt ekstra krydring. Køber du et græskar med det primære formål at bruge det i madlavningen så vælg i stedet et lidt mindre græskar som fx. hokkaido eller butternutsquash, da de er væsentlig mere smagfulde.

Opskriften her på en græskarsuppe er lavet med hokkaidogræskar og masser af anti-inflammatoriske smagsgivere i form af læg, hvidløg, ingefær og gurkemeje.
Fantastisk god suppe til en kold efterårsdag under dynen.


Græskarsuppe til 3-4 personer
1 økologisk hokkaido græskar
3 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Ca 10 g økologisk ingefær
Ca 10 g økologisk gurkemejerod
1 hønsebouillonterning
6 dl vand
1 tsk friskpresset citronsaft
Salt og peber

Evt. 200 g stegt kyllingebryst

Start med at skrælle løg og hvidløg og hak det groft.
Kom olivenolien i en stor gryde sammen med løg og hvidlæg og blancher det ved svag varme.
Skyl græskaret godt og skær top og bund væk. Skær græskaret over, fjern kernerne og skær det ud i tern. Du behøver ikke fjerne skrællen. Den er sund og nærende og den bliver blød, når den bliver kogt. Hæld græskarternene i gryden og blancher let sammen med løgene.
Skyl ingefær og gurkemejerod godt og skær det i skiver. Kom det i gryden sammen med bouillionterning og vand. Kog herefter græskarternene møre, det tager cirka 20 minutter.
Til sidst blendes suppen og smages til med citronsaft, salt og peber.

Server suppen med en lille skefuld cremefraiche.
Hvis man har lyst kan der evt også tilsættes 200 g stegt kyllingebryst.

Kommentarer