Snobrød

Så er sommeren over os. Dansk sommer med sol og byger som vi kender det bedst. Og når sommeren tegner kølig, hvad er så bedre end et bål at varme sig ved? Det skulle da lige være grillede skumfiduser og snobrød.

Skumfiduserne er jo lige til. Det er jo bare at snitte en pind til og sætte en skumfidus på. Når det så gælder snobrødsdejen er udfordringen lidt større. For dejen skulle jo gerne være til at arbejde med, så også børnene kan være med. Samtidig vil vi jo også gerne have et velsmagende snobrød, som ikke føles tørt eller som beton.


Jeg er efter flere forskellige forsøg endt ud med denne opskrift, som faktisk fungerer rigtig godt og håndteres akkurat som almindelig hvedemelsdej. Et godt tip er at lade snobrødspinden stå lidt i blød i koldt vand. På den måde hænger dejen lidt bedre fast i pinden og pinden er samtidig mindre tilbøjelig til at brænde.

Denne dej er på ingen måde sund, da den ikke har set skyggen af groft mel og kun begrænsede mængde fibre. Men nu er det jo heller ikke hver dag vi laver snobrød, så mon ikke det går alt sammen alligevel.



Her får i opskriften, som rækker til 8-10 snobrød:
2 dl kærnemælk (eller lunkent vand for mælkefri version)
1 spsk honning
1 æg
30 g olie
15 g eddike
1/2 tsk salt
1 pk tørgær (11 g)
1 spsk fiberHusk
300 g schär mix B

Røremaskine

Lun kærnemælken og rør honning ud i. Tilsæt æg, olie, salt og eddike.
Kom tørgær, fiberHusk og lidt af melet i og rør godt sammen på røremaskinen. Tilsæt resten af melet og ælt dejen på røremaskinen i 5-10 minutter.
Dejen hæver ca 1/2 time.

Dyp evt snobrødspinden i koldt vand inden du snor dejen omkring. Pres lidt sammen og form snobrødet let, så det hænger bedre fast på pinden.
Brug evt lidt glutenfrit mel på hænderne, hvis dejen skulle klistre lidt.

Og som dessert grillede skumfiduser med mariekiks omslag. Husk at køb en glutenfri variant, fx fra schär eller semper.



Kommentarer