Glutenfri pitabrød er ikke det nemmeste at finde. Jeg ved at Hatting har nogen i deres glutenfri serie, men jeg har stadig til gode at finde dem i butikkerne.
Så det er bare om at smøge ærmerne op og på med forklædet. Men hvordan er det nu lige man får lavet et luftigt pitabrød, hvor der rent faktisk er plads til fyld i? Efter afprøvning af flere forskellige opskrifter og metoder er jeg endt ud med denne opskrift på lækre, luftige pitabrød.
Ca 5 stk almindelige pitabrød
Røremaskine med k-spade.
Skål eller lignende med en diameter på ca. til udstikning
2,5 dl lunkent vand
2 tsk honning
15 g eddike
50 g olie
1/2 tsk salt
15 g fiberHUSK
2 æg
1/2 pk (5,9 g) tørgær
35 g boghvedegryn
100 g havremel
200 g schär mix B el semper fin mix
Hæld vandet i røreskålen og tilsæt honning, eddike, olie, salt og fiberHUSK. Rør nogle minutter til det er geleret. Tilsæt så æggene. Herefter tilsætter du tørgær, boghvedegryn, havremel og til sidst schär melet. Rør herefter dejen i 5 - 10 minutter.
Tag dejen ud på et let melet bord eller bageunderlag. Del dejen i to lige store klumper og rul dem ud til to lige store stykker på 4-5 mm tykkelse. Brug lidt mel for at undgå dejen hænger fast i bord og kagerulle. Det ene stykke lægges over det andet. Tag skålen og udstik pitabrødene.
Kanten af pitabrødene klemmes let sammen, så de to lag hænger sammen.
Stilles til hævning på bagepapir med et klæde over i ca. 40 min.
Tænd ovnen på 200 grader.
Bag pitabrødene i 15 min.
Serveres når de er let afkølet.
Forslag til fyld:
Salat, agurk, tomat, peberfrugt, ærter, majs, tun, kylling, skinke, hjemmerørt dressing.
Så det er bare om at smøge ærmerne op og på med forklædet. Men hvordan er det nu lige man får lavet et luftigt pitabrød, hvor der rent faktisk er plads til fyld i? Efter afprøvning af flere forskellige opskrifter og metoder er jeg endt ud med denne opskrift på lækre, luftige pitabrød.
Ca 5 stk almindelige pitabrød
Røremaskine med k-spade.
Skål eller lignende med en diameter på ca. til udstikning
2,5 dl lunkent vand
2 tsk honning
15 g eddike
50 g olie
1/2 tsk salt
15 g fiberHUSK
2 æg
1/2 pk (5,9 g) tørgær
35 g boghvedegryn
100 g havremel
200 g schär mix B el semper fin mix
Tag dejen ud på et let melet bord eller bageunderlag. Del dejen i to lige store klumper og rul dem ud til to lige store stykker på 4-5 mm tykkelse. Brug lidt mel for at undgå dejen hænger fast i bord og kagerulle. Det ene stykke lægges over det andet. Tag skålen og udstik pitabrødene.
Kanten af pitabrødene klemmes let sammen, så de to lag hænger sammen.
Tænd ovnen på 200 grader.
Bag pitabrødene i 15 min.
Serveres når de er let afkølet.
Forslag til fyld:
Salat, agurk, tomat, peberfrugt, ærter, majs, tun, kylling, skinke, hjemmerørt dressing.
Kommentarer
Send en kommentar