Gratin med kylling og grøntsager

Gratin er sådan en af de klassiske retter, som jeg husker fra min barndom. Det er særligt skorpen jeg husker som virkelig god. Og i denne opskrift lever den helt op til forventningerne.
Det er faktisk en af de ting jeg i starten af vores glutenfri liv troede det skulle være slut med, men i takt med at erfaringerne bliver flere, bliver begrænsningerne også færre. Så nu skulle det have en chance. Resultatet er overvældende positivt. Lækker blød indeni og dejligt sprød uden på.

Til 4-5 personer

500 g grøntsagsblanding
150 g stegt/kogt kyllingekød skåret i tern
100 g smør
120 g kartoffelmel (kan erstattes med majsstivelse)
2 dl hønseboullion
4 dl mælk
1/4 tsk frisk revet muskatnød
1/2 tsk friskkværnet peber
1 tsk salt
6 æg
Ca 100 g glutenfri cornflakes
15-20 g smør til smøring

Tænd ovnen på 200 grader.
Damp grøntsagerne.
Smør et stort ildfast fad eller en skål med smør. Knus cornflakes og dæk fadets inderside med dem. Gem det overskydende knuste cornflakes.

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde og rør kartoffelmelet i. Tilsæt mælk og bouillion og rør godt igennem mens sovsen koges op.
Tag gryden af varmen. Rør krydderierne i.

Del æggene og pisk hviderne stive.
Rør æggeblommerne godt sammen med sovsen.
Tilsæt kylling og grøntsager og rør godt.
Rør 1/3 af de stiftpiskede hvider i massen og vende herefter resten i. Hældes i fadet og drysses med et tyndt lag knuste cornflakes.
Bag i ovnen i 40 minutter (60 minutter, hvis der bruges en skål.)

Kommentarer