Stenalderbrød


Nu hvor lyset vender tilbage med hastige skridt og temperaturen så småt er ved at være tocifret, begynder jeg også at mærke længslen efter at starte dagen på terrassen med en kop ingefær te og en ostemad. Men indtil temperaturen bliver lidt højere må jeg jo nøjes med at nyde lyset, ostemaden og teen inde fra spisebordet.

Egentlig fungerer lchf-knækbrød ganske fint med ost, men nogle gange trænger man til lidt forandring. Dette stenalderbrød er en lækker afveksling fra knækbrødet og så er det ligeså nemt og faktisk hurtigere at lave.
De fleste opskrifter på stenalderbrød indeholder rigelige mængder nødder, hvilket jo på sin vis også er fint pga indholdet af vitaminer, mineraler og gode fedtstoffer. Men der går altså bare lidt for meget nød i den til min smag, så derfor har jeg fundet frem til en version uden nødder og stadig med masser af omega-3.




Opskriften på 1 brød kommer her:

150 g græskarkerner
150 g hørfrø
150 g afskallede hampefrø*
75 g sesamfrø
75 g solsikkekerner
3/4 dl rapsolie
2 tsk salt
1 spsk æblefibre eller pofiber
5 æg



*Hampefrøene kan erstattes med af 150 g af de øvrige kerner.

Tænd ovnen på 160º.
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. Tilsæt æg og olie. Rør det hele til en jævn masse.
Hæld massen i lille rugbrødsform foret med bagepapir.
Bag i 60 minutter.
Tag brødet ud af formen og lad køle på en rist.
Skæres i skiver når det er helt afkølet.
Opbevares i køleskab.


















Brødet fungerer godt med næsten alle slags pålæg. Smager fx. super godt med en god sild og hjemmelavet karrysalat.

Kommentarer