De fleste opskrifter på stenalderbrød indeholder rigelige mængder nødder, hvilket jo på sin vis også er fint pga indholdet af vitaminer, mineraler og gode fedtstoffer. Men der går altså bare lidt for meget nød i den til min smag, så derfor har jeg fundet frem til en version uden nødder og stadig med masser af omega-3.
Opskriften på 1 brød kommer her:
150 g græskarkerner
150 g hørfrø
150 g afskallede hampefrø*
75 g sesamfrø
75 g solsikkekerner
3/4 dl rapsolie
2 tsk salt
1 spsk æblefibre eller pofiber
5 æg
*Hampefrøene kan erstattes med af 150 g af de øvrige kerner.
Tænd ovnen på 160º.
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. Tilsæt æg og olie. Rør det hele til en jævn masse.
Hæld massen i lille rugbrødsform foret med bagepapir.
Bag i 60 minutter.
Tag brødet ud af formen og lad køle på en rist.
Skæres i skiver når det er helt afkølet.
Opbevares i køleskab.
Brødet fungerer godt med næsten alle slags pålæg. Smager fx. super godt med en god sild og hjemmelavet karrysalat.
Kommentarer
Send en kommentar