Mange glutenfrie deje er meget bløde og svære at forme. Denne dej er både let at arbejde med og giver et luftigt og lækkert brød.
16 stk pølsehorn eller ca 22 pizzasnegle
2 1/2 dl vand
15 g gær
15 g fiberHusk
14 g eddike
1 æg
2 tsk honning
1/2 tsk salt
225 g schär mix B el semper fin mix
35 g boghvedegryn (kan evt erstattes med glutenfri havregryn)
40 g rismel
50 g olie
Desuden:
16 kyllingepølser (eller anden glutenfri pølse. Tjek altid pakningen)
eller
200 g revet mozzarella*
ca 1 dl tomatsauce (evt. en god købe sauce, hvis ikke tiden tillader en hjemmelavet).
Evt 100 g skinkestrimler eller andet ønsket fyld.
*For mælkefri version fravælges dette.
Fremgangsmåde til dejen:
Rør gær og honning ud i håndvarmt vand. Rør fiberHusk i på røremaskinen og lad stå 5 minutter, så det gelerer. Tilsæt eddike, æg, olie og salt.
Rør mel og gryn i. Herefter røres dejen i 10 minutter.
Pølsehorn:
Del dejen i to og rul hver dejklump ud i en stor cirkel og del den i 8, ligesom en lagkage. Læg en pølse på den brede ende af hvert stykke dej og tril sammen ind mod det smalle stykke, så der formes et pølsehorn.
Stilles lunt til hævning i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200º.
Bag pølsehornene i 12 - 15 minutter.
Pizzasnegle:
Rul dejen ud til en stor rektangel på ca 3-4 mm i tykkelsen.
Smør tomatsaucen over og strø med ost samt evt ønsket andet fyld. Rul sammen fra den ene side og skær ud i skiver på ca 1 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk lidt flade.
Lad hæve lunt i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200º.
Bag pizzasneglene i 12-15 minutter.
Kommentarer
Send en kommentar