Lchf knækbrød

I min hverdag spiser jeg ikke brød. Både fordi jeg lever uden gluten, men i lige så høj grad fordi stivelsen i brødet irriterer min krop med forskellige gener til følge.

Men hvad gør jeg så når nu jeg ikke spiser brød?
Jeg spiser f.eks. dette lækre knækbrød i stedet for. Det fungerer super godt både som morgenmad med ost eller til frokost med en lækker laksesalat eller andet godt pålæg. Som en ekstra gevinst er det proppet med bl.a. masser af omega-3 fra hørfrø og græskarkerner. Endnu et plus er, at det er rigtig godt til at holde gang i maven bl.a. pga. hørfrøene.

Vil man toppe op med ekstra omega-3 og lidt mindre omega-6 kan man udskifte nogle af sesamfrøene eller solsikkekernerne med chiafrø. Her skal man dog være opmærksom på, at chiafrøene blive lidt bløde når de tilsættes vand. Derfor kan det være svært at få knækbrødet rigtigt sprødt, hvis der tilsættes mere end 20-30 g.



150 g hørfrø
1 dl vand
50 g sesamfrø
100 g græskarkerner
50 g solsikkefrø
1 dl rapsolie
1/2 dl vand
1 1/2 tsk salt (f.eks. groft himalaya salt)

Rør hørfrø og 1 dl vand sammen i en skål. Lad stå 10 minutter så hørfrøene gelerer.

Tænd ovnen på 120º.

Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt. Fordel "dejen" i et jævn lag på en bageplade med et stykke bagepapir*.
Træk en kniv gennem "dejen" for at inddele knækbrødet i passende stykker.
Sæt knækbrødet i ovnen og bag i cirka 2 timer til det er lækkert sprødt.
Afkøl på en rist.
Knæk det over i de markerede riller.
Opbevar i en kagedåse.

*Tips: Jeg plejer at skylle hænderne i koldt vand, så er det lettere at fordele "dejen" på bagepladen.

Kommentarer