Man kan egentligt godt købe en glutenfri færdigblanding til kagecreme, men jeg må indrømme at jeg altså er mere til den hjemmelavede af slagsen uanset om det så er til lagkage, medaljer eller fastelavnsboller. For let's face it - alt færdiglavet indeholder en mængde forskellige mere eller mindre unødvendige tilsætningsstoffer.
Så her får i lige en opskrift på en god kagecreme uden diverse tilsætningsstoffer, der kan justeres, så den passer til det hele.
2½ dl mælk*
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1½-3 tsk maizena (alt efter ønsket konsistens**)
Rør æggeblommer, sukker, vanillesukker, maizena og 3 spsk af mælken sammen i en skål.
Kog resten af mælken op i en gryde.
Hæld den kogte mælk over i æggeblandingen under omrøring.
Hæld massen tilbage i gryden og varm ved lav varme under konstant omrøring til cremen tykner.
Kommes i en kold skål og dækkes med husholdningsfilm helt ned på overfladen mens den køler. Så danner den nemlig ikke skind.
*Rismælk eller hjemmelavet kokosmælk for mælkefri version.
**Til lagkagecreme bruger jeg ca 1½ tsk for en lidt lind konsistens. Til f.eks fastelavnsboller bruger jeg 3 tsk, så jeg får en god og bagefast creme.
Så her får i lige en opskrift på en god kagecreme uden diverse tilsætningsstoffer, der kan justeres, så den passer til det hele.
2½ dl mælk*
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1½-3 tsk maizena (alt efter ønsket konsistens**)
Rør æggeblommer, sukker, vanillesukker, maizena og 3 spsk af mælken sammen i en skål.
Kog resten af mælken op i en gryde.
Hæld den kogte mælk over i æggeblandingen under omrøring.
Hæld massen tilbage i gryden og varm ved lav varme under konstant omrøring til cremen tykner.
Kommes i en kold skål og dækkes med husholdningsfilm helt ned på overfladen mens den køler. Så danner den nemlig ikke skind.
*Rismælk eller hjemmelavet kokosmælk for mælkefri version.
**Til lagkagecreme bruger jeg ca 1½ tsk for en lidt lind konsistens. Til f.eks fastelavnsboller bruger jeg 3 tsk, så jeg får en god og bagefast creme.
Kommentarer
Send en kommentar