Boller op, boller ned boller i min mave...
Ingen fastelavn uden fastelavnsboller. Og med fastelavn om 1 uge er der lige tid til at lave en portion lækre luftige gammeldags boller med creme.
Disse fastelavnsboller er på ingen måde sunde. De er lavet udelukkende med en meget stivelsesholdig melblanding. Til gengæld kommer smagen tæt på en god fastelavnsboller lavet på gammeldags manér med hvedemel. Og indimellem skal der altså også være plads til en god gammeldags fastelavnsbolle, der ikke har set skyggen af fuldkorn.
16 store (28 små) fastelavnsboller
5 dl mælk
6 tsk (strøgne) fiberHusk
Ingen fastelavn uden fastelavnsboller. Og med fastelavn om 1 uge er der lige tid til at lave en portion lækre luftige gammeldags boller med creme.
Disse fastelavnsboller er på ingen måde sunde. De er lavet udelukkende med en meget stivelsesholdig melblanding. Til gengæld kommer smagen tæt på en god fastelavnsboller lavet på gammeldags manér med hvedemel. Og indimellem skal der altså også være plads til en god gammeldags fastelavnsbolle, der ikke har set skyggen af fuldkorn.
16 store (28 små) fastelavnsboller
5 dl mælk
6 tsk (strøgne) fiberHusk
4 æg
1/2 tsk salt
100 g smør
40 g sukker
1,5 pakke tørgær
1/2 tsk salt
100 g smør
40 g sukker
1,5 pakke tørgær
2 spsk pofiber
650 g glutenfri lys brødmix
2 portioner kagecreme
Lun mælken og hæld den i en røreskål til røremaskine.
Tilsæt fiberHUSK og rør i et par minutter til det gelerer.
Rør salt, æg, sukker og smør i.
Rør tørgær og melet i. Rør dejen på maskine i 10 minutter.
Del dejen i to lige store dele.
Drys glutenfrit mel på bordet og rul den ene halvdel af dejen ud til et rektangel til den er ca 3-4 mm (2-3 for små) tyk.
Skær dejen ud i kvadrater på ca 10x10 cm.
Læg en teske creme på midten.
Fold dejen sammen over cremen og fold kanterne yderligere ind. Rul evt. let mellem hænderne for en rund bolle.
Gentag med anden halvdel af dejen.
Fastelavnsbollerne sættes på en plade og hæver i 45 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Bag dem 10-12 minutter og køl af på en rist.
Pynt med glasur, chokolade og krymmel som du har lyst eller spis dem som de.
Tips: Du kan også komme syltetøj eller chokolade i midten istedet for creme.
650 g glutenfri lys brødmix
2 portioner kagecreme
Lun mælken og hæld den i en røreskål til røremaskine.
Tilsæt fiberHUSK og rør i et par minutter til det gelerer.
Rør salt, æg, sukker og smør i.
Rør tørgær og melet i. Rør dejen på maskine i 10 minutter.
Drys glutenfrit mel på bordet og rul den ene halvdel af dejen ud til et rektangel til den er ca 3-4 mm (2-3 for små) tyk.
Skær dejen ud i kvadrater på ca 10x10 cm.
Læg en teske creme på midten.
Fold dejen sammen over cremen og fold kanterne yderligere ind. Rul evt. let mellem hænderne for en rund bolle.
Gentag med anden halvdel af dejen.
Fastelavnsbollerne sættes på en plade og hæver i 45 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Bag dem 10-12 minutter og køl af på en rist.
Pynt med glasur, chokolade og krymmel som du har lyst eller spis dem som de.
Tips: Du kan også komme syltetøj eller chokolade i midten istedet for creme.
Kommentarer
Send en kommentar