Spinatsalat med olie-eddike dressing

Spinat er en rigtig lækker grøntsag, som kan bidrage med masser af gode vitaminer og mineraler. Smagen kan som alt andet diskuteres, men holder man den op mod fx grønkål, er spinaten noget mildere og mere spiseligt for de fleste. Personligt synes jeg spinat er super lækkert i både salater og lune retter som æggekage og tærte - og så går det bare super godt til fx et stykke grillet lakseside.

Her har jeg lavet det som en salat med en olie-eddike dressing. Den kan nydes som den er til en lille let frokost eller serveres som tilbehør til et lækkert aftenmåltid.
 

Opskrift til 3 portioner

150 g friske spinatblade
100 g ærter

3 spsk brombæreddike (eller anden sødmefyldt eddike)
2 spsk nøddeolie
1 tsk honning eller sukker
Salt og peber

100 g cashewnødder
100 g feta, helt stykke

Skyld spinaten grundigt.
Skær fetaen ud i tern.
Tag en lille shaker og hæld eddike, olie, honning, salt og peber i og shake det godt sammen til en dressing. Hæld den derefter over spinaten og vend det godt sammen.
Bland ærterne i og anret på tallerkner eller i en skål. Fordel cashewnødder og feta ovenpå.
Server med det samme, da spinat ellers bliver blød og slatten.

Hvis du synes der mangler lidt protein og fedt kan du også tilsætte 200 g sprødstegte bacontern.

Kommentarer