En af de retter vi jævnligt spiser herhjemme er broccolitærte. Børnene elsker nemlig at få tærte til aftensmad. Og hvis vi ikke har gæster til spisning, er der rester til madpakken dagen efter.
Og er broccoli og skinke ikke lige dig, kan den også laves med fx 3-4 revne gulerødder og et fintsnittet løg. Jeg plejer lige at give det en hurtig tur på panden inden det lægges i tærten.
Det skal du bruge:
30 cm tærtefad - nok til 6 personer
135 g glutenfri melmix
120 g havremel, glutenfri
60 g boghvedegryn
150 g smør
0,5 dl vand
Fyld:
500 g broccoli buketter
250 g skinkestrimler
150 g revet mozzarella
4 dl creme fraiche
6 æg
Salt & peber
Dej:
De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres heri. Dejen samles med vand. Hæld lidt i ad gangen. Ælt dejen til den er ensartet.
Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir og lægges herefter i formen. Hviler koldt 1/2 time.
Tærtebunden forbages i 10 min ved 200 grader.
Fyld:
Broccolien dampes til den er "al dente".
Afdryppes.
Creme fraiche, æg, salt og peber røres godt sammen.
Broccoli, skinke og ost fordeles i tærtebunden. Cremen hældes over.
Tærten bages i 30 min ved 200 grader.
Kommentarer
Send en kommentar